zondag, juli 15

VV Spijkenisse wacht nog steeds op eerste driepunter

0

Mede-koploper VVOG beduidend effectiever dan slordig afwerkend Spijkenisse

Spijkenisse_ In het prille begin van de confrontatie deed VVOG haar reputatie van verdedigende ploeg geen enkele eer aan. Vol overgave trokken de gasten uit Harderwijk ten aanval, troffen na twee minuten spelen doel en legden daarmee de basis voor de uiteindelijke 3-0 overwinning. Spijkenisse herpakte zich na die domper maar wat de groen-witten ook probeerden de bal wilde ondanks talloze kansen niet in het vijandelijke doel. De promovendus wacht derhalve nog steeds met smart op de eerste driepunter na vier gespeelde wedstrijden in de derde divisie.

,,Marvin van der Pluijm had ons direct aan een voorsprong kunnen helpen, maar in plaats daarvan maakt Eric Polet pal daarna een cruciale fout waardoor we op een 1-0 achterstand kwamen in plaats van op een 1-0 voorsprong,” blikte een teleurgestelde trainer Peter Wubben pal na het verlies terug op de wedstrijd. ,,We hebben bijna de gehele wedstrijd gedicteerd maar het balletje wilde er gewoon niet in. Toen VVOG kort na de rust de derde scoorde was het gedaan met ons. Ofschoon we ook toen kansen kregen om tenminste het resultaat te verbeteren. Meer verdedigend gaan spelen? Nee. Aan het systeem ligt het niet dat we verloren hebben. Gewoon kleine persoonlijke fouten waarvan VVOG volwassen profiteerden. En, een uitstekende doelman.”

Het was inderdaad doelman Frans Koornberg die zich als de grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van Spijkenisse ontpopte. Terwijl het publiek af en toe al juichte ranselde hij de bal uit inzetten van Michael van Dommelen, Daan Bourgonje en Serginio van Axeldongen nog uit het doel. Koornberg verdiende de schoonheidsprijs met zijn katachtige reactie op een afgemeten schot van Daniel Furtado Oliveira van waaruit de bal in de kruising van het Harderwijkse doel dreigde te belanden.

Spijkenisse herstelde zich uitstekend van de mokerslag die VVOG uitdeelde en in de tweede minuut van de wedstrijd de leiding nam. De thuisclub aarzelde slechts even maar nam al ras het initiatief in de wedstrijd over. VVOG werd onophoudelijk op de eigen speelhelft terug gedrongen ook al moest Spijkenisse beducht zijn voor snel uitgevoerde counters van een ploeg die een gedegen en weloverwogen voetbalde.  De slordigheid in de afwerking en doelman Frans Koornberg stonden Spijkenisser succes echter in de weg. En toen VVOG in de tweede helft de derde treffer, na vier hoekschoppen op een rij, schlemielig produceerde, was de strijd gestreden en kon de ploeg van een over de uitslag ontevreden, maar over het vertoonde spel wel contente trainer Peter Wubben in de kleedkamer nadenken over de manier waarop de komende uitwedstrijd tegen ACV in Assen wel met succes en drie punten kan worden beëindigd.

VV Spijkenisse-VVOG 0-3 (0-2).  2’ Frank Hol 0-1, 39′ Pernelly Biya 0-2, 54’ Frank Hol 0-3.

VV Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Vincent Verbond (80 Glenn Rijsdijk), Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Stefano Goncalves, Michael van Dommelen, Serginio van Axeldongen (63 Danny Groos), Felino Jardim, Daan Bourgonje Daniel Furtado Oliveira.

VVOG: Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurrien Hop, Roelof de Groot, Wilko Braam, Pernelly Biya, Frank Hol, Desmond Sturing, Guido de Graaf, Wesley de Klein, Jeffrey Snijders.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van den Elzen uit Berghem floot een degelijke wedstrijd.

 

Verslaggever Piet van Dijk

error: Content is protected !!