dinsdag, november 21

VV Spijkenisse vist weer achter het net (+ samenvatting)

ACV behaalt gelukkige winst tegen sterkere groen-witten

Assen – En, wederom was de teleurstelling groot. Ook in het vijfde duel in de derde divisie was Spijkenisse de beduidend betere ploeg maar verliet het sportpark Catawiki in Assen met een kater en een 5-3 nederlaag. Doch van paniek in de Spijkenisser gelederen is geen enkele sprake. De rotsvaste overtuiging dat op korte termijn de zeges binnenkomen overheerst. De geestdrift en het geloof in eigen kunnen over de manier waarop de ommekeer gestalte moet krijgen bogen op massale ondersteuning van spelers en technische staf.

‘Dat is een erg goed voetballende ploeg’, klonk het na 10 minuten wedstrijd op de hoofdtribune uit de kelen van de hoofdzakelijk Drentsche supporters. Spijkenisse maakte dan ook de reputatie van verzorgd en technisch bij tijd en wijle oogstrelend spelende ploeg zeker in de aanvangsfase van de ontmoeting meer dan waar. Terwijl de middenvelders en aanvallers beurtelings het doel van ACV onder schot namen kwam doelman Dyron Bijl pas in de 11e minuut voor het eerst in actie om het gevoel met de bal te proeven. Daarna deelde de thuisclub pas enkele speldenprikken uit die echter niemand verontrustten. Desalniettemin slopen er gaande de wedstrijd weer de welhaast traditionele incidentele, individuele slordigheden in de Spijkenisser defensie van waaruit Pascal Huser ACV tegen elke verhouding in koel aan een 1-0 voorsprong hielp.

Periode van Dommelen

Spijkenisse liet echter geen krimp en topscoorder Michael van Dommelen bracht de groen-witten weer langszij. Van Dommelen bleef zijn stempel op de ontmoeting drukken en bracht een ogenschijnlijk verslagen lijkend Spijkenisse na de door killer Romano Djababoe geproduceerde 3-1 tussenstand met twee succes kopballen helemaal terug in de wedstrijd te brengen. En, het zag er werkelijk naar uit dat Spijkenisse de terugtocht van 240 kilometer feestelijk zou aanvaarden. De mannen van trainer Peter Wubben bleven het beste van het spel opeisen en lange tijd hing de 4-3 voorsprong voor Spijkenisse in de lucht. Doch waar Spijkenisse bleef volharden in het maken van kleine fouten ontpopte ACV zich als een koele kikker die via treffers van Djababoe, die evenals Van Dommelen een hattrick produceerde, en Van der Heide de volle winst in het eigen knusse huis te houden.

,,Het is toch om gek van te worden

,” verzuchtte oefenmeester Peter Wubben. ,,Weer de betere ploeg, nu ook doelpunten en weer doen kleine fouten ons de das om. Ruiken we aan de winst, ligt een voorsprong bij een 3-3 gelijke stand in de lijn van de verwachtingen en doet een keepersfout ons de das om.” ,,Maar we blijven geloven in het concept en aanvallende spel,” stak goalgetter Michael van Dommelen zijn trainer een hart onder de riem. ,,Mijn eigen inbreng vandaag was toereikend maar kennelijk niet voldoende. De teleurstelling overheerst, naar we kijken als ploeg reikhalzend uit naar komende zaterdag. Thuis tegen DOVO. Dan moet het dan maar gebeuren. Het wordt wel tijd.

ACV-Spijkenisse 5-3 (2-1). 24′ Pascal Huser 1-0, 40′ Michael van Dommelen 1-1, 65′ 3-2, 65′ 3-3, Romano Djababoe 43′ 2-1, 50′ 3-1, 70′ 4-3′, 85′ Marco van der Heide 5-3.

ACV: Daniel Schans, Guus de Vries, Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemaekers, Romano Djababoe, Pascal Huser (62′ Nick Westebring), Marco van der Heide, Erik Eleveld, Haay Feenstra, Bart Woering.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Serginio van Axeldongen, Felino Jardim, Daan Bourgonje (60′ Glenn Rijsdijk), Stefan Consalves, Marvin van der Pluijm (46′ Jezzy Adams), Michael van Dommelen, Daniel Oliveira Furtado.

Bijzonderheden: Scheidsrechter De Winter uit Blaricum floot warrig en hield alle kaarten op zak. Aantal toeschouwers: 450.

Tekst: Piet van Dijk

Met dank aan ACV