dinsdag, november 21

Soort van uur U

Het is vandaag weer zaterdag, maar voor de technische staf en spelers van Spijkenisse bepaald geen gewone zaterdag. Het wordt zo langzamerhand de hoogste tijd punten voor de ranglijst bij elkaar te schrapen. Te beginnen vandaag in het thuisduel tegen DOVO. Om tegemoet te komen aan de wensen van de supporters, die hun zinnen hebben gezet op handhaving in de derde divisie bij het maken van de eindafrekening van dit lopende seizoen. De manier waarop dit moet gebeuren staat niet ter discussie. Oefenmeester Peter Wubben en zijn manschappen volharden in aanvallend en attractief voetbal en geloven in deze weg naar het beoogde doel. Ook al sprak de houding van Wubben na wederom een pijnlijk verlies tegen ACV boekdelen. ,,Nee, ik ben vandaag ontroostbaar,” sprak de geplaagde trainer tot Aren Buvens, die zich de gemoedstoestand van Wubben in de bus op de terugtocht aantrok. ,,Erger kan niet.” Gaande de rit herpakte de technisch leider zich en sprak:,, We hebben wat recht te zetten, te beginnen thuis tegen DOVO, het wordt tijd.”

Michael van Dommelen voert ranglijst aan

De eerste plaats in het topscorersklassement van de Samba-cup wordt voorlopig ingenomen door de spits van VV Spijkenisse Michael van Dommelen. Hij joeg het leder tot nu toe 7 keer in 5 wedstrijden tegen de touwen van het vijandelijke doel. Bart Duprez (Smitshoek) en Romy Salem (Barendrecht) volgen respectievelijk op de tweede en derde plaats. Ook Vincent Verbond van de Groen-Witten staat met 2 treffers op de vierde stek van de ranglijst.

DOVO niet te onderschatten

Middenmoter DOVO is een tegenstrever die bepaald geen cadeaus uitdeelt. Gewapend met een 1-0 overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente treden de gasten uit Veenendaal in het strijdperk dat sportpark Jaap Riedijk heet. Aan het roer van Door Ons Vrienden Opgericht staat Gert Kruijs die kan bogen op jarenlange ervaring als middenvelder in het betaald voetbal en zich zeker iets heeft laten invallen om de aanvallende triften van VV Spijkenisse te ontregelen en in toom te houden. DOVO heeft in het verleden meerdere gerenommeerde trainers gehad. Koos Waslander, Hans Kraaij jr en Jan Rab die in 1997 een dubbelfunctie als vervanger van de zieke Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands Elftal bekleedde deden hun best om de club op de rails te krijgen. Frank Adelaar, Michel Boerenbach en Ronald Spelbos braken van de amateurclub door naar het betaalde voetbal. In Veenendaal concurreert DOVO om de gunst van jeugdige voetballers met aartsrivaal GVVV, heeft een samenwerkingsverband met eredivisionist SBV Vitesse en heeft 1600 leden. Spijkenisse is dus gewaarschuwd en moet oppassen voor spits Quincy Arends, die vanuit een welhaast uitzichtloze positie tegen Jong FC Twente onverwachts op de valreep de enige en winnende treffer produceerde.