zaterdag, juli 21

Even voorstellen…. Marco Konings

0

Hallo allemaal, mijn naam is Marco Konings, assistent trainer van Spijkenisse O15, onlangs 46 jaar geworden en geboren en getogen in Spijkenisse. Ik ben 16 jaar getrouwd met Sandra, hebben onze hond Gijs en kat Puck als “kinderen” en wonen lekker in de rustige wijk Groenewoud. Voor werk zit ik veel op de weg en ben ik regio manager bij Phoenix Contact, een bedrijf wat zich bezig houdt in de industriële automatisering.

Functie binnen de jeugd opleiding?
Dit seizoen ben ik assistent trainer bij Spijkenisse O15 samen met Jeffrey Krijgsman. Hiervoor ben ik twee seizoenen assistent trainer geweest bij JO13-1.

Ervaring als speler
Je zou het niet zo zeggen, maar ben al bijna 40 jaar onafgebroken lid van vv Spijkenisse, toch wel iets om trots op te zijn. Ik heb vroeger de selectie elftallen doorlopen, toen heette het nog bijvoorbeeld D regionaal. In de C jeugd diverse voetbalreizen gemaakt naar Zaventem en Greenhill Lowedges in Engeland. Door omstandigheden heb ik de A jeugd overgeslagen en heb ik een aantal seizoenen in het 5e gespeeld, destijds KNVB, met allemaal oud eerste spelers; wat een leerschool was dat zeg, de ouwetjes van die tijd lieten pas echt het balletje gaan. Daarna nog aantal seizoenen in het 2e elftal gespeeld en (jammer genoeg) net niet de stap kunnen maken naar het 1e. Mijn “carriere” heb ik afgemaakt in het 3e

Ervaring als trainer-coach?
Zoals hierboven gezegd, dat is op zich nog niet zoveel, dit wordt het derde seizoen en het is harstikke leuk om de ervaring te delen met de jeugd spelers en ook feedback van hun te krijgen waar je zelf ook weer van leert

Wie is jouw beste (mede) speler
Als ik terug denk aan de tijd rondom de C jeugd, dan moet ik denken aan Ricardo Bos. Hij was destijds zijn tijd ver vooruit, zeker qua fysiek, gekoppeld aan inzet en techniek. Maar ook Patrick Fonville, Hans Hartjes, Richard Koopman en Peter Rietdijk, die helaas onlangs is overleden
Wie was jouw beste trainer?
Persoonlijk denk ik niet dat er een beste trainer is; ik heb er door de tijd wel een aantal gehad, die allemaal zo hun voors en tegens hadden, maar bijvoorbeeld Mark de Jong, Arjan Vuik, Nico Hokke, Bert Bak, Eddy Nuijen en Cor Barendrecht waren wel mannen die je het een en ander konden bijbrengen

Wat is je persoonlijke doelstelling?
Mijn persoonlijke doelstelling voor dit seizoen is het halen van UEFA C (TCIII). Voor de (nabije) toekomst hoop ik zelf hoofdtrainer te kunnen worden bij een selectie elftal

Wat wil je bereiken met het team O15?
Na het kampioenschap in de 2e divisie vorig jaar, hebben wij een hele grote uitdaging meegekregen in de 1e divisie. Het allerbelangrijkste daarin is handhaving. Dat moet gepaard gaan met plezier, team spirit en ontwikkeling van de spelers, waarbij het mooi zou zijn als één van onze jongens opgepikt wordt door een BVO

Een wens voor de jeugd opleiding?
Sinds de komst van Richard als hoofd Jeugd opleiding is er reeds veel veranderd. We beseffen ons als vereniging maar al te goed dat er nog een hele hoop werk te doen is, maar het succes van het 1e zal toch moeten beginnen bij de jeugd afdeling. Daar zijn we (bijna) elke dag met plezier mee bezig
Met sportieve groet, Marco Konings

error: Content is protected !!