woensdag, oktober 18

Even voorstellen…. Rody van Hemert

Mijn naam is Rody van Hemert, trainer van Spijkenisse O21, nu 3 jaar gelukkig getrouwd met Marly van Hemert-Delgado Monteiro en de trotse vader van een bijna 2-jarige dochter Nai’romy Yaëla, daarnaast zijn we momenteel zwanger van een tweeling en gaat het in december een stukje drukker worden voor ons. We wonen in Rhoon-Portland, maar heb zelf bijna mijn gehele jeugd gewoond in Spijkenisse. In het dagelijks leven werk ik als verkoopmedewerker bij de BMN in Rotterdam zuid.

Welke functie heb je binnen de jeugdopleiding?
Dit seizoen mag ik me de hoofdtrainer noemen van Spijkenisse O21, voorheen bekend als Spijkenisse 2.

Waar heb je zelf gevoetbald?
Zelf ben ik op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen op de voetbalschool van vv Spijkenisse, destijds nog spelend op sportcomplex Schiekamp. Uiteindelijk heb ik 9 jaar de jeugd doorlopen. Na deze 9 jaar kwam er een kans om elders in een eerste elftal te gaan spelen, wat ik ben aangegaan. Via Excelsior, Pernis, OHVV, Maense, Neptunus, Alexandria’66, Smitshoek, heb ik vorig seizoen besloten om op 29-jarige leeftijd te stoppen en volledig me te richten op het trainerschap wat al langere tijd een passie van mij was.

Wat heb je aan ervaring als trainer-coach?
Op mijn 19e moest ik voor mijn sportopleiding stage lopen en kon ik als assistent trainer beginnen bij sc Botlek E1. Het trainersvak pakte mij direct tot mijn grote verbazing (aangezien ik als speler nog wel eens een botsing had met menig trainer). Via mijn sportopleiding ben ik de KNVB cursussen gaan volgen en bij FC Maense (een club die ik regelmatig bezocht) ben ik gaan helpen in de jeugdopleiding. In eerst instantie bij de E1 en vervolgens 2 jaar de D1. Na 3 geweldige jaren met 3 kampioenschappen moest ik wegens mijn eigen voetbal een jaartje stoppen met de jeugd. Later heb ik dit weer opgepakt omdat ik het “te” leuk vond om te laten. Vervolgens ben ik trainer geweest bij Pernis C1, RHS, Maense DA1, Maense 2 en Neptunus u17 en ook tussentijds mijn TCIII Senioren (UEFA C) behaald.

Wie was je beste speler(s) waar je mee samen hebt gevoetbald en/of getraind?
Als beste (mede)speler, zonder twijfel Shayron Curiel bij Alexandria’66, hij deed dingen met de bal die fantastisch waren. Dwong na dat seizoen ook een contract af bij fc Dordrecht. Daarnaast ook het spelen met Nixon Dias, zo’n volwassen voetballer.

Wie is voor jou de beste trainer-coach?
Echt een beste trainer kan ik niet noemen, van elke trainer neem je wat van mee en van sommige leer je juist hoe je het liever niet wil doen. De gesprekken en trainingsstof van en met Jan Evertse waren super leerzaam en interessant. De trainingsstof van Raymond Frehe was ook altijd uitdagend, destijds viel mij op dat zelfs de spelers die geen minuut maakte met plezier kwamen trainen, altijd veel voetbal. Ook heb ik 2 jaar onder Hans de Rover gevoetbald. Een hele fijne warme man, een echte people manager. Voor mij als trainer was zijn manier van werken en communiceren met spelers erg leerzaam.

Wat zijn/is je persoonlijke doelstelling(en)?
Voor dit seizoen is naast het behalen van mijn UEFA B (TCII) dat ik de spelers van Spijkenisse O21 het laatste zetje kan meegeven in hun ontwikkeling om ze af te kunnen leveren bij Hoofdtrainer Peter Wubben. Ik hoop dat d.m.v. eigen ervaringen en kennis ik de jonge spelers kan helpen hun talent om te zetten in goede kwaliteiten.

Wat wil je bereiken met SpijkenisseO21?
Promotie afdwingen terug naar de res. 1e klasse, ik vind dat we dat verplicht zijn aan onze status als grote club in de regio. Daarnaast moet het gat tussen jong en het eerste kleiner worden dus moeten de spelers in Spijkenisse O21 wekelijks meer worden uitgedaagd dmv spelen tegen betere spelers en betere teams. Dit moet gebeuren met leuk voetbal en lef, voetbal moet leuk zijn voor de spelers en de mensen langs de kant. Ook in het beker toernooi wil ik overwinteren. Uiteindelijk is het voor mij compleet als er ook 2 of 3 spelers de stap kunnen maken naar het 1e elftal.

Voorspelling voor dit seizoen?
Hou wel van Bluf, dus we gaan Kampioen worden (ha ha)

Heb je een wens voor de jeugdopleiding?
Een mooie werkomgeving creëren waarin spelers en trainers zich kunnen ontwikkelen. Het bieden van een stabiele basis om door te groeien naar het eerste elftal of een BVO. Daarnaast staan we nu in de top 20 van Amateurclubs in Nederland, het zou een mooi streven zijn voor een top 12 klassering te gaan.
Rody van Hemert, trainer-coach VV Spijkenisse O21