maandag, december 18

JO11-12 verliest met opgeheven hoofd

Spartaan’20 JO11-10 – Spijkenisse JO11-12   10-0 (1-0)

Na vorige week verdienstelijk te hebben gewonnen van Botlek, moesten we vandaag uit tegen Spartaan’20 JO11-10. Trainer Henk was op woensdag naar de wedstrijd Oude Maas tegen Spartaan’20 geweest om alvast een analyse te maken van Spartaan’20. We mogen dan wel het ‘laagste’ team van de JO11 zijn, maar het wordt wel allemaal professioneel aangepakt! Uit de analyse bleek wel dat we tegen een heel sterk team moesten gaan spelen. Spartaan’20 had Oude Maas namelijk met 16-0 verslagen. We besloten vandaag dan ook een paar tactische wijzigingen door te voeren in de opstelling. We speelden met twee echte spitsen en daar achter een verdedigende middenvelder. Verder was iedereen uitgebreid geïnstrueerd van te voren, dus we begonnen met goede moed aan de wedstrijd.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat we inderdaad tegen een sterke tegenstander speelden. We werden direct onder druk gezet, waarna Spartaan’20 in de 2e minuut de eerste echte kans had. Een aanvaller van Spartaan’20 schoot op ons doel, maar gelukkig stond de doelpaal een doelpunt in de weg. In de 7e minuut wist Dean met een uitstekende ingreep een tegendoelpunt te voorkomen. Iets later kwamen we helaas toch op een 1-0 achterstand uit een corner van Spartaan’20. De corners zijn een echt gevaarlijk wapen van Spartaan’20. De eerste kans van de wedstrijd voor Spijkenisse was voor Valentino. Hij schoot van afstand op doel, maar zijn schot ging naast. In de 14e minuut was het Dean die in scoringspositie kwam, maar zijn schot werd gehouden door de keeper. Even later kregen wij een corner, genomen door Dave. De bal werd half weggewerkt door de verdediging van Spartaan’20, waarna Dave in de rebound op doel schoot. De bal ging echter via de buitenkant van de paal naast.
Onze verdedigers Lorenzo, Ruben en Dave en onze keeper Divano hadden het de eerste helft erg druk, maar zij wisten het de aanvallers van Spartaan erg lastig te maken. Syde en Valentino hadden vandaag ook een meer verdedigende rol dan normaal en zij vulden deze rol met verve in! We hadden een aantal minuten voor rust de kans op de gelijkmaker. Dean gaf een goede pass op Jören waarna het schot van Jören net naast het doel verdween. In de minuten voor rust wist Lorenzo met een redding op de lijn de 2-0 te voorkomen en ook Ruben wist met een uitstekende ingreep een tegendoelpunt te voorkomen. We gingen dan ook met slechts een 1-0 achterstand de rust in en dat was zeker verdiend. In de rust werden de jongens uitgebreid gecomplimenteerd waarna we hoopvol aan de tweede helft begonnen.
De tweede helft kon Spijkenisse het hoge niveau van de eerste helft echter niet vasthouden. Binnen drie minuten stond de 4-0 op het scorebord. Spijkenisse gaf meer ruimte aan de tegenstanders en begon ook naar elkaar te wijzen. Spijkenisse had alles de eerste helft gegeven en kon het goede spel helaas niet voortzetten. Divano verrichtte in de tweede helft nog een aantal uitstekende reddingen, maar ook hij wist niet te voorkomen dat de einduitslag 10-0 werd.
Spijkenisse kan erg trots zijn op de meer dan uitstekende eerste helft. We hebben tegen een erg sterke tegenstander gespeeld en het is geen schande hiervan te verliezen. We moeten wel proberen een meer constante eerste en tweede helft te spelen (ook vorige week was de tweede helft van minder niveau). Dit is iets waar we op gaan trainen. Van zowel de leiders als de scheidsrechter van Spartaan’20 kregen we grote complimenten voor het vertoonde spel in de eerste helft. Ze hadden in de beker en in de competitie nog niet tegen een tegenstander gespeeld die zo goed weerstand kon bieden. Het is duidelijk dat Spartaan’20 veel te laag is ingedeeld in de competitie.
Volgende week spelen we om 9.45 uur thuis tegen Zwaluwen JO11-6.