zondag, juli 15

VV Spijkenisse houdt puntje in eigen huis

0

DOVO houdt stand  op sportpark Jaap Riedijk

Spijkenisse_ Spijkenisse en DOVO hielden elkaar in evenwicht  en speelden in de zesde aflevering in de derde divisie met 2-2  gelijk. De eindstand was al bij de thee bereikt. Voor de rust kreeg de ploeg van trainer Peter Wubben voldoende kansen om de beslissing te realiseren doch de paal stond op dat moment een grotere voorsprong dan 2-1 in de weg. Na de pauze namen de teams gas terug, regeerde de angst voor verlies en deelden de kemphanen uiteindelijk de punten.

In de beginfase golfde de wedstrijd op en neer. Spijkenisse ietwat afwachtend, DOVO met volle kracht vooruit. In de achtste minuut doorkliefde Mitchell de Zwart de defensie van de thuisclub, bediende de gevaarlijke aanvaller Quincy Arens op maat, die zich geen moment bedacht en het leder langs doelman Dyron Bijl schoof. Na die domper liet Spijkenisse het er niet bij zitten en zaaide vooral via de linkervleugel paniek. Serginio van Axeldongen werd een kwelling voor de Veenendaalse verdediging. Onnavolgbaar flitste hij op de rechterflank voorbij beurtelings Joshua Patrick en Roy Bakkenes. Uit een van die voorzetten gleed de bal richting linkerflank en voordat de bal doelloos voorbij schoof tikte Marco de Borst de bal in het vijandelijke doel. Spijkenisse kreeg de smaak te pakken en volhardde zoals welhaast gebruikelijk in het aanvallende voetbal. Uit een van die pogingen maakte Rodney Ubbergen een overtreding en kende scheidsrechter Berben  het kleinood op de stip. Koren op de molen van doelpuntenmachine Michael van Dommelen. Zonder enige twijfel nam de goalgetter zijn aanloop en joeg de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek van doelman Don Mandel Wormgoor. De honger van Spijkenisse was daarmee nog niet gestild. Pal na de benutte strafschop teisterde Sander Barragan met een striemend schot de paal en mocht DOVO de handjes dichtknijpen dat de achterstand niet vergroot werd. Tien minuten voor de thee treuzelden de verdedigers met het wegspelen van de bal uit de eigen verdediging waarvan Joshua Patrick dankbaar profiteerde en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Na de rust namen zowel Spijkenisse als DOTO gas terug. Slordigheden slopen in het spel van beide opponenten, Spijkenisse had naast oog voor de aanval ook aandacht voor de defensie en het goede voetbal maakte plaats voor spanning. In de slotfase van de immer interessante ontmoeting ontpopte Eric Polet zich als betrouwbare sluitpost en maakte tot twee keer toe een veelbelovende aanval van de gasten met resoluut ingrijpen onschadelijk.

,,Nee, tevreden kan ik ondanks dat ene punt niet zijn,” mopperde trainer Peter Wubben desondanks. ,,Voor de rust hadden we de klus kunnen klaren. Na het wisselen van speelhelft creëerden we weinig. Het wordt eentonig ook nu zat er weer beduidend meer in voor ons. Moed niet laten zakken en op naar ONS volgende week. Dan moet het maar in Sneek gebeuren.”

Spijkenisse-DOVO 2-2 (2-2) Marco de Borst 1-0, Quincy Arends 1-1, Michael van Dommelen 2-1, Joshua Patrick 2-2. Spijkenisse: Dyran Bijl, Etienne Mariena, Vincent Verbond, Marco de Borst (66’ Marvin van der Pluijm, Eric Polet, Stefano Gonsalves, Michael van Dommelen, Sander Barragan (66’ Daniel Furtado Oliveira), Serginio van Axeldongen, Felino Jardim, Daan Bourgonje (84’ Glenn Rijsdijk). DOTO: Don Mandel Wormgoor, Joshua Patrick, Quincy Areds, Roy Bakkenes, Rodney Ubbergen, Marley Berkvens, Nick Coster, Enrico Patrick, Adil Mahdadi (34’ Leon Toonen), Mitchill de Zwart, Salim Amerzgiou. Bijzonderheden: Scheidsrechter Berben uit Breda floot warrig. Aantal toeschouwers 400.

Tekst: Piet van Dijk

error: Content is protected !!