woensdag, oktober 18

De jeugdopleiding van afgelopen weekend

0

Spijkenisse O21:

JONG SPIJKENISSE MAAKT KENNIS MET SENIORENVOETBAL.

Na de goede start vorige week tegen Nieuwenhoorn stond gisteren de derby tegen Botlek 2 op het programma. Botlek dat met een aantal oud eerste elftal spelers aantrad nam ook echt de spirit mee van een derby.

De wedstrijd begon later nadat scheidsrechter van dienst in bed was blijven liggen. Teammanager Hans Poulisse nam de taak op zich om als leidsman op te treden. Hans zal een heftige ochtend tegemoet gaan.

Jong Spijkenisse begon de wedstrijd goed, had de bal en probeerde via de zijkanten wat te creëren. Op een schot na van Calvin Custodio Monteiro kwamen niet veel kansen voort uit de speldenprikken van Spijkenisse. Botlek dat de nodige ervaring had, had al snel door dat als het deze wedstrijd wilde winnen er uit een ander vaatje getapt moest worden. De mannen van oud Spijkenisse speler Richard van Raam deden alles om de spelers van Spijkenisse uit hun spel te halen. Naast het uit de wedstrijd praten van spelers werd er ook zo nu en dan een stevige overtreding gemaakt die op of soms over het randje was. Jong Spijkenisse leek hier erg van onder de indruk en verloor de grip op de wedstrijd. Botlek dat enkel op de counter speelde profiteerde hiervan. Vanuit balverlies van jong voorin werd direct de lange bal gehanteerd, Calvin Perreira Gomes schatte de bal verkeerd in en ging er onderdoor, ook Rephendry Amsterdam werd op het verkeerde been gezet en oog in oog met Gino-vanni Boom faalde de Botlek aanvaller niet.. 0-1.
Het spelbeeld veranderde niet, Spijkenisse de bal maar niet gevaarlijk en Botlek dat vocht voor elke meter en zo een counter wilde forceren. Kort voor rust beloonde Botlek zich weer voor het goed uitvoeren van deze speelwijze. Balverlies voorin bij Spijkenisse en dmv een lange bal de counter die overigens fraai werd afgemaakt, 0-2
RUST
Na rust moest Spijkenisse op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Botlek zakte in en hield de ruimtes klein en Spijkenisse wist geen echte vuist te maken.. op wat schoten van afstand na wist Botlek Spijkenisse goed op afstand van het doel te houden, sterker nog in de counter was het Botlek dat scoorde.. een mooi afstandsschot belande prachtig in de bovenhoek. Opvallend was de ontlading bij deze goal, alle 11 de spelers van Botlek plus staf en bank vlogen elkaar in de armen rondom de cornervlag, blijk dat de mannen echt toen hadden geleefd naar de derby.
Na de 0-3 vond Botlek het best, de deur ging dicht en zo nu en dan braken zij uit met de snelle rechtsbuiten. Spijkenisse daarin tegen kon geen antwoord vinden op de muur van Botlek, tot de 78e minuut. Eindelijk een goede aanval over de zijkant. Sven Versprille en Emanuel Gomes combineerde goed over de rechter defensieve zijde van Botlek en Sven wist de ingelopen Kevinq Villar Polo te vinden, 1-3..
Ondanks dat Spijkenisse nog probeerde terug in de wedstrijd te komen creëerde het op een afstandsschot van Tim van der Lijn na niets meer.

Een goede les voor onze jonge spelers dat in seniorenvoetbal er meer wordt gevraagd dan talent alleen. Volgende week mogen ze deze les meenemen naar Hellevoetsluis 2.

Opstelling Jong Spijkenisse:
Gino Boom – Jeremy Rodrigues Varela – Mike van Haften – Rephendry Amsterdam – Calvin Perreiro Gomes – Serkan Celen (’68Raihy Martowirano) – Tim van der Lijn – Giovanny dos Santos – Sven Versprille – Calvin Custodio Monteiro – Emanuel Gomes

Spijkenisse O19-1:

Spijkenisse O19-1 blijft winnen!

Vandaag de wedstrijd tegen het op papier lastige TOGB uit Berkel & Rodenrijs. In deze wedstrijd zou onze O19-1 kunnen gaan zien waar ze zouden staan in de competitie.

Spijkenisse begon fel aan de wedstrijd en na 5 minuten was daar de 1-0 van Sven, via de binnenkant van de paal, na een fout in het centrum van de verdediging van TOGB.

Spijkenisse bleef het doel gedurende de hele eerste helft bestoken met de ene na de andere aanval, waarbij helaas het vizier van Tyrone en Leo niet op scherp stonden.

Toch kon Mark in minuut 20 de 2-0 maken na een mooie actie aan de linkerkant van de goal.

In minuut 26 kon de 3-0 op het scorebord worden gezet na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Vanaf links kon Tyrone voorzetten op de vrijgespeelde Mark. Met het vertrouwen van Mark op dit moment was dit een koud kunstje om de bal in het doel te werken.
Hierna laat onze O19-1 TOGB meer in het spel komen en zien we dat TOGB ook gewoon een goede voetballende ploeg heeft.

Het eerste schot op Olivier in minuut 31 wordt vakkundig verwerkt en na knullig balverlies op het middenveld gaat de bal gelukkig naast ons doel. In minuut 45 is daar dan toch de min of meer aansluitende treffer van TOGB na onoplettendheid in de verdediging van Spijkenisse.

Zonder wissels wordt er met de 3-1 stand aan de tweede helft begonnen en wordt het spel vooral op het middenveld afgespeeld.

Toch is het Spijkenisse wat uiteindelijk de wedstrijd naar zich toetrekt en wordt in minuut 65 de 4-1 gemaakt door een kopbal van Sven vanaf de penaltystip na een mooie voorzet van linksback Jesse D.

Direct na de aftrap de 5-1 door wederom Mark welke deze keer de keeper verschalkt met een pegel uit de tweede lijn.

Hierna was de wedstrijd wel gespeeld en moest alleen Olivier nog handelend optreden nadat Sirano ongelukkig de bal bijna in eigen goal werkt.

Ook de scheidsrechter moest nog even optreden bij een rode kaart voor de linksback van TOGB.

Al met al een mooie wedstrijd en de koppositie in deze 4e divisie is reeds ingenomen door onze O19-1. Nu van week tot week bekijken en zien waar we met deze leuke, enthousiaste en fanatieke groep kunnen eindigen dit jaar.
Opstelling: Olivier, Aron (70.Damian), Sirano, Jesse L, Jesse D, Alessandro, Gavin, Mark, Leo (55. Youri), Sven (81. Everon), Tyrone (67. Raihy)
1-0 Sven   2-0 Mark    3-0 Mark   3-1    4-1 Sven    5-1 Mark

Spijkenisse O17-1:

O.17 blijft knokken tegen Roda JC O.17

Roda JC o.17 – Spijkenisse o.17 4-2

Spijkenisse o.17 had een lange busreis achter de rug, voordat zij het veld op stapte om tegen de leeftijdgenoten van Roda JC te spelen.
De groep van Jeroen Bossche en Hans Dieleman mocht aantreden in de nieuwe warming up shirts gesponsord door D-Training en BBronzed Spraytan en in het nieuwe KLUPP thuis tenue.

O.17 had wat moeite met het spel van Roda JC en kwam overal een stapje te laat in de eerste fase van de wedstrijd.
Er werden weinig kansen gecreëerd, maar Spijkenisse bleef knokken om Roda JC onder druk te zetten. Dit lukte bij vlagen waarbij Roda JC snel de lange bal ging spelen en gevaarlijk probeerde te worden met hun snelle aanvallers.
Na slordig balverlies van Spijkenisse kon Roda JC in de 23e minuut naar de 1-0 counteren. Dat werd ook de Rust stand.

In de tweede helft werd een verkeerde terug speelbal naar BJ Groenenboom onderschept door de aanvaller van Roda JC die de bal hard in de bovenhoek schoot.
Spijkenisse had het in deze fase van de wedstrijd moeilijk. Na wat omzettingen / wissels kreeg Spijkenisse een kans via O’Neal Maatsen, maar stranden op een verdediger. De verdedigende actie werd door sommige gezien als onreglementair, maar de bal ging niet naar de penalty stip door scheidsrechter Kolenberg. Die overigens een prima wedstrijd floot.
Na een verdedigende actie van Yannick O’Callaghan gebruikte de Roda aanvaller deze actie om naar het gras te gaan. De scheidsrechter wees nu wel naar de penalty stip en Roda JC schoot de 3-0 binnen.

o.17 bleef knokken en kwam voetballend tot een aantal kansen.
Ferdi de Ronde benutte een van die kansen. Een bal die vanaf de paal terug kwam liep hij prima binnen.
Spijkenisse bleef aanvallen, maar kreeg na een vrije trap vanaf de zijkant de deksel op de neus. De aanvaller van Roda mocht zo vrij als een vogel de 4-1 binnen koppen. Onder tussen had de linksback van Roda JC al zijn tweede gele kaart gehad en hij moest vertrekken naar de kleedkamer.

Spijkenisse o.17 gaf niet op en ging op zoek naar de 4-2 die er ook kwam. Een voorzet van Raoul Pinas die door de keeper niet goed werd verwerkt werd ingeschoten door Morris de Hoog.
De bal werd snel uit het doel gehaald en o.17 ging op zoek naar de 4-3 die er bijna nog kwam. Ferdi de Ronde kopte de bal vanaf vijf meter hard over na een voorzet van Justin Holwijn.

Na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling. Volgende week treden de mannen van o.17 om 12:45 uur aan tegen Quick uit Den Haag

Score verloop:
1-0 23e min., 2-0 46e min.,3-0 54e min., 3-1 62e min. Ferdi de Ronde, 4-1 64e min., 4-2 75e min. Morris de Hoog
Geel: O’Neal Maatsen

Opstelling:
BJ Groenenboom, Raoul Pinas, Yannick O’Callaghan, Daan Langendoen (54e Dani Staas), Nick Krstajic (46e Bjorn Fahmel), O’Neal Maatsen, Ferdi de Ronde, Dustin Bonnier (60e Frank de Regt), Bradley Tuinfort, Morris de Hoog, Gino Hooi (50e minJustin Holwijn)

Spijkenisse O15-1:

Spijkenisse 015 speelde vandaag thuis 1-1 tegen VVV Venlo. Na een redelijke 1e helft, was de 015 veel sterker dan haar tegenstander in de 2e helft. Helaas slaagde de O15 er niet om dit uit te drukken in doelpunten.
De afgelopen weken heeft het team goeie stappen gemaakt in de ontwikkeling tot een beter team en stabieler elftal.
Volgende week is de uitwedstrijd tegen Quick uit Den Haag, waar ze weer voor de volle 100% gaan strijden voor de 3 punten.

Spijkenisse O13-1 :

FC Eindhoven JO-13-1  –  vv Spijkenisse JO -13 -1  ( 0-1)

Onze helden moesten al vroeg op want de wedstrijd was reeds om 10:00 uur.  Bij aankomst kregen we al snel door dat FC Eindhoven ons uit onze ‘concentratie’ wilde halen. We zouden ons om moeten kleden in het stadion van FC Eindhoven en dan maar liefst 5 min met de auto moeten gaan rijden om op een ander complex te moeten voetballen.

Na intensief onderhandelen van onze begeleiding kregen we groen licht om zowel in het stadion om te kleden als te mogen voetballen.  Voor onze helden toch heel leuk om zoiets mee te maken, een écht stadion.

Onze warming-up was hierdoor wel wat korter , maar uiteindelijk heeft dit ons niet opgebroken.

Een kort verslag

We begonnen verzorgd aan de wedstrijd en van enige spanning was bij ons nauwelijks sprake. Hier en daar hele leuke combinaties en als supporter gingen we er even rustig voor zitten. Naarmate de wedstrijd vorderde vroegen we ons af waarom het op het scorebord  nog maar 0-0 stond, wij waren immers de bovenliggende partij. Kortom, de bal ging er gewoonweg niet in ….

FC Eindhoven was bijna niet op onze helft alleen zo nu en dan eventjes. Onze achterhoede moest dus wel alert blijven, want als wij zelf de vele  kansjes niet benutten , zal je net zien dat FC Eindhoven met hun spaarzame aanvallen dat opeens wel doet.

We gingen met 0-0 de rust in en kwamen met volle moed weer uit de kleedkamer , dit met een uitstraling van “kom op , dit kunnen we winnen”

Na wat omzettingen in het team maakte de trainer duidelijk dat we hier niet waren gekomen voor een punt, maar ook echt wilde winnen. Na 50 minuten werd de bal via de rechter zijde naar de linkerzijde gespeeld en direct werd de aanval gezocht richting onze voorhoede. Met een bekeken pass werd onze spits aangespeeld en die twijfelde geen moment , wegdraaien en schieten “Bingo !”  0-1 .

Met nog 10 minuten op de klok kwamen we nog eventjes onder druk te staan , dit omdat één van onze spelers 2 keer in enkele minuten een  gele kaart kreeg , rood dus !  Met 10 man hebben we zelfs nog de betere kansen gekregen, maar dan moesten we wel wat nauwkeuriger omgaan met de toch nog goede mogelijkheden.

Al met al een prima resultaat , 6 uit 2 en kunnen we ons voorbereiden op vv Roosendaal.

error: Content is protected !!