zaterdag, juli 21

Even voorstellen…. Susano Alves

0

Mijn naam is Susano Alves, trainer van VV Spijkenisse O16, 46 jaar jong, nu al 17 jaar getrouwd met Cristina en trotse vader van Giorgino 13 jaar en Luciana 3 jaar. Woon al bijna 37 jaar in Spijkenisse en werk nu bij een prachtig bedrijf Unica in Rotterdam en heb als functie werkvoorbereider/ engineer elektro.

Functie binnen de jeugdopleiding?
Dit seizoen ben ik trainer van de O16, daarvoor was ik assistent voor O17-1 samen met Jeroen Versprille (huidige trainer van de O19)

Ervaring als speler?
Als speler ben ik begonnen bij de jeugd van SCO 63′ en heb er gespeeld tot de A1. Als speler had je altijd een droom om verder te komen en schreef me daarom in voor de opendag bij Sparta en werd uitgekozen om voor Sparta te mogen voetballen en ging spelen als senior bij Sparta AV ,dit waren een van me mooiste jaren als speler. Daarna ben ik uitgekomen als senior voor Hekelingen, Spijkenisse en PSV poortugaal, helaas door aanhoudende blessures ben ik gestopt met voetbal.

Ervaring als trainer?
Om toch bezig te blijven, was ik door me vader gevraagd om trainer te worden. Daarom begon ik als trainer bij SCO’63 B1 samen met Celestino Dos Santos in 2001 tot 2004. Mijn vader, die beter bekend staat bij SCO63 als Tony, was me assistent, helaas is hij overleden in 2010 een dag na de WK finale, wat heeft hij veel voor mij betekend vader RIP. Die jaren waren toen geweldig om ervaring op te doen als beginnende trainer. Doordat me zoontje werd geboren 2003 ben ik tijdelijk gestopt, totdat me zoontje in 2010 zelf wilde voetballen en na een tip van Cyril Berkhout hem in schreef bij de voetbalschool van vv Spijkenisse onderleiding van Jacques van Hout. U snap wel dat het weer begon te kriebelen en daarom me hulp aanbod om bij de voetbalschool te komen.
Samen met Pim van Hout deden we de F12, dat was een geweldige lichting met Lennard Hartje en Nesto Groen nu samen bij BVO Feyenoord, geweldige spelers en ze doen het nog steeds goed, zijn we heel trots op. Daarna samen met Marcus Groen de elftallen doorlopen van F4 vv Spijkenisse, F1 vv Spijkenisse , na een pauze van 2 seizoenen werd ik ass. bij de B1 samen met Jeroen Versprille. Nu trots om de O16 te mogen doen.

Beste (mede)speler?
Ik heb met en tegen zoveel goede spelers gespeeld, wat ik me nog kan herinneren zijn Vasco gomes (sparta), James carpi (SCO 63’/sparta), Humprey Carli (SCO 63′), Nelio mendes delgado (sparta), Jeroen Versprille (sco63), Hans Hartjes, Milton Amelo (sco63) Stephen Doest en vele vele anderen.

Beste trainer?
Tom Larsen jeugd SCO’63 en Adrie Andriessen Sparta(AV)

Wat is je persoonlijke doelstelling?
Me persoonlijke doelstelling is om me verder te ontwikkelen als trainer maar ook van de andere trainers wat te leren. Na me diploma’s pupillen en junioren zou ik graag willen doorgroeien naar trainer TCIII.

Wat wil je met je team bereiken?
Voor dit seizoen zou ik graag de jongens helpen om zich verder te ontwikkelen, maar belangrijk is dat we ook als team naar mekaar groeien, want dan kan je het hoogste halen, voor en met elkaar werken. Daarbij speelt het plezier een belangrijke rol in, hierdoor ben je toch op voetballen gegaan.

Voorspelling voor dit seizoen?
Toch hopen en een doel om met de O16 te promoveren naar de hoofdklasse.

Wat wens je voor de toekomst voor de jeugdopleiding?
Hopelijk kunnen we een mooie bijdrage geven om de jeugdopleiding naar een hogere niveau te brengen. Daarbij zou het mooi zijn als de jeugdspelers naar 1e elftal of zelfs een BVO kunnen doorgroeien

error: Content is protected !!