woensdag, oktober 18

JO11-12 – Zwaluwen JO11-6

JO11-12 speelt (eindelijk) een goede tweede helft

Spijkenisse JO11-12 – Zwaluwen JO11-6 2-1 (1-0)

Na vorige week klop te hebben gehad van Spartaan’20, speelden we afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen Spijkenisse JO11-9. Dit team bestaat voornamelijk uit tweedejaars en je zag dat we hier tekort tegen kwamen, maar dat kwam ook doordat we niet al te goed tegenstand boden. De stand heb ik niet bijgehouden, maar laten we het er op houden dat we met ruime cijfers hebben verloren. Met dus twee ruime verliespartijen in de benen in één week tijd, moesten we vandaag thuis tegen Zwaluwen JO11-6. Zwaluwen had ook een aantal partijen met behoorlijke cijfers gewonnen, dus het beloofde opnieuw een zware pot te worden.
Dit keer konden we uitslapen, want de wedstrijd startte pas om 9.45 uur. Bij het zien van de tegenstander, dacht ik even terug aan mijn eigen jeugd toen ik in de A3 van Spijkenisse voetbalde. Bijna het hele team had een brommer en het gebeurde dan ook met enige regelmaat dat we naar de uitwedstrijden met de brommer reden. Het kon zomaar dat twee jongens van Zwaluwen vanmorgen op de brommer door de Beneluxtunnel van Vlaardingen naar Spijkenisse waren gereden, gezien hun voorkomen (zie de bijgevoegde foto). Antony en ik vertelden onze jongens dat het formaat er niet toe doet en dat wij met slim spel ze te baas konden zijn.
Zo was het Jören, onze lichtgewicht, die de eerste kans van de wedstrijd had. Hij raakte de bal echter half, waardoor er niet echt sprake was van een doelkans. Dean was vervolgens de volgende die met een afstandsschot de keeper testte. De keeper slaagde echter voor dit eerste examen. Even later was het Syde die aan de bal kwam na een ‘pass’ van een speler van Zwaluwen. Ook Syde wist het net niet te vinden. Het was in de 11e minuut toen Lorenzo met een goede pass Syde wist te vinden. Syde zag Dean de vrije ruimte inlopen en gaf de bal goed mee. Het schot van Dean ging echter rakelings naast het doel. Er hing echter wel een doelpunt in de lucht. In de 13e minuut begonnen Syde en Dean gezamenlijk aan een aanval. Na maar liefst vier ‘één twees’ tussen Syde en Dean, rondde Dean schitterend af (1 0)! We hameren elke training en wedstrijd op het overspelen van de bal en dan is het erg leuk om te zien dat dit doelpunt op deze wijze tot stand komt.
In de minuten hierna ging het spel op en neer zonder echte kansen. In de 22e minuut kwam Zwaluwen gevaarlijk door, maar gelukkig wist Ruben met een uitstekende ingreep een tegendoelpunt te voorkomen. Zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.
We besloten in de rust de jongens niet teveel complimenten te geven voor het vertoonde spel, want het was al een aantal wedstrijden voorgekomen dat we na een goede eerste helft een zwakke tweede helft lieten zien.
Gelukkig begonnen we dit keer goed aan de tweede helft. We kregen wel het idee dat Zwaluwen de opdracht had gekregen om fysieker te spelen. Syde werd half getorpedeerd, maar na even op adem te zijn gekomen, kon hij weer verder spelen. Het was Divano die Spijkenisse in de 10e minuut goed in de wedstrijd hield met een uitstekende redding. We kwamen sowieso meer onder druk te staan, maar onze verdedigers Dave, Lorenzo en Ruben stonden weer als een huis vandaag. Ook Syde liet vandaag weer zien dat hij ook verdedigend goed uit de voeten kan, zodat we onze drie vaste verdedigers ook om de beurt kunnen wisselen.
Enkele minuten later kwam Syde aan de bal na een goede pass van Dean. Syde nam echter onvoldoende de rust om goed uit te halen waardoor zijn schot naast het doel verdween. In de minuten die volgden stond Spijkenisse een paar keer onder grote druk. Het was opnieuw Divano die met zijn knie de bal keerde en het was later Dave die met een halve omhaal een bal van de doellijn haalde.
In de 17e minuut wist Spijkenisse de score echter te verdubbelen. Syde gaf een mooie pass op Dean die vervolgens met een afstandsschot de keeper verschalkte (2-0). De leiders en de ouders konden weer even opgelucht ademhalen. Enkele minuten later kwam Dave aan de bal en hij zag de keeper van Zwaluwen ver voor zijn doel staan. Vanaf ongeveer de middenlijn haalde Dave uit. De bal ging wel over de keeper maar helaas niet in het doel.
In de 20e minuut bracht Zwaluwen de spanning in de wedstrijd terug door de 2-1 te scoren. Het was vervolgens nog vijf minuten billenknijpen, maar Spijkenisse ging er met de volle winst vandoor.
Spijkenisse heeft vandaag een goede wedstrijd gespeeld waarbij we ook in de tweede helft goed bleven spelen, ondanks het meer fysieke spel van Zwaluwen. Complimenten aan alle jongens, dankzij het collectief hebben we vandaag gewonnen.
Volgende week spelen we om 10.00 uur uit tegen Pernis JO11-2.
Pascal

Hier enkele foto’s van deze wedstrijd: