vrijdag, juni 22

Vv Spijkenisse toe aan herbezinning

0

ONS Sneek stuurt groen-witten met 5-1 nederlaag naar huis

Sneek – Met een falende topscorer Michael van Dommelen in de gelederen, spelers die in de onderlinge duels nauwelijks een overwinning boekten, slordigheidjes in de defensie en het middenveld ging Spijkenisse kansloos met 5-1 (2-1) ten onder tegen ONS Sneek en likt de komende week de wonden. Maar de suggestie van de trouwste supporters om op de Afsluitdijk bij wijze van boetedoening elke speler zich tien keer te laten opdrukken werd verworpen door de meerderheid van de medereizigers in de bus, die het treurend gezelschap huiswaarts bracht. Werk aan de winkel dus op het sportpark Jaap Riedijk waarvan iedere betrokkene bij het vlaggenschip van de vv zich terdege bewust is.

“Vergeet ook daarbij niet dat bijna niemand van deze selectie ooit op dit niveau gevoetbald heeft,” verzachtte trainer Peter Wubben de tekortkomingen van zijn ploeg. “Het is ook nog eens een leer proces en daarop moet je de verwachtingen afstemmen”. “Verreweg de slechtste wedstrijd van dit seizoen,” vond ook assistent trainer Cees van Sintmaartensdijk. Beide teams startten het duel met ingetogen enthousiasme. Verder dan enkele treiterballen reikte de inzet niet. En het zijn juist die momenten waarop de Spijkenisser aanhang de adem inhield. En niet voor niets. In de 22e minuut wurmde handenbinder Gerridje Prijor zich op de linker flank door de defensie,  maar de bal werd door doelman Dyron Bijl gekeerd en kwam ongelukkigerwijs voor de voeten van de al in de balbaan glijdende Vincent Verbond terecht waardoor de 1-0 voorsprong op het scorebord kwam. Uit een voorzet van Serginio van Axeldongen kwam het leder even later eigenlijk op maat voor de voeten van Michael van Dommelen die echter zo schrok van deze onverwachte kans,die hij normaliter zou verzilveren, dat het projectiel onaangeroerd voorbij gleed. In plaats daarvan leek ONS de genadeklap uit te delen. Curty Gonzales verdubbelde de marge, doch Felino Jardim bracht pal voor de thee met zijn aansluitingstreffer de hoop in de Spijkenisser harten terug.

Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg Serginio van Axeldongen een dot van een kans om de gelijkmaker te produceren. In plaats van in het doel gleed de bal net naast het doel en nam Spijkenisse noodgedwongen plaats in de wachtkamer. Wellicht door een soort van onbezonnen vorm van aanvalsdrift kreeg de thuisclub immer meer ruimte en werd door een strafschop de strijd definitief beslist. Eric Polet trok tot twee keer toe voorzichtig aan de noodrem maar in de ogen van scheidsrechter Penhuis vonden de akties geen genade. Prijos, later tot man of the match uitgeroepen, nam het cadeautje gretig in ontvangst  en verhoogde naar 3-1.

Peter Wubben nam plaats op een leeg kratje AA-drank. Mopperde wat in zichzelf, maar bewaarde zijn echte kritiek voor het omzetten in oefenstof voor komende week. Het elektronisch scorebord hield het ook voor gezien en weigerde door een stroomstoring de 4-1 en 5-1 officieel weer te geven.

ONS Sneek-VV Spijkenisse 5-1 (2-1). 22′ Vincent Verbond (ed) 1-0, 25′ Curty Gonzalez, 44′ Felino Jardin 2-1, 51′ Genridges Prijor 3-1, 83′ Michael Lanting 4-1, 90+2 Fabian Stevens 5-1.
ONS Sneek: Ale de Boer, Chris Wijnja, Genridge Prijor, Arton Musliu (82′ Jan Rommerholt), Barry Ditewig, Klaas de Vries, Michael Lanting, Tom Arissen, Rein Werumeus Buning 76′ Lloba Achuna), Curty Gonzales (72′ Fabian Stevens), Serge Fatrima.
VV Spijkenise: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Daan Bourgonje (34′ Danny Groos), Felino Jardim, Daniel Oliveira Furtado, Stefano Consalves, Serginio van Axeldongen, Michael van Dommelen, Marvin van der Pluijm (61′ Jazzy Adams).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Penhuis uit Amsterdam floot een aanvaardbaar niveau en gaf de enige gele kaart in de wedstrijd aan Vincent Verbond van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 300.
Tekst: Piet van Dijk

error: Content is protected !!