woensdag, oktober 18

v.v. Hellevoetsluis 2 – Jong Spijkenisse

JONG SPIJKENISSE SPEELT GOED MAAR VERGEET TE WINNEN.

Na het verlies vorige in de stadsderby tegen Botlek reisde jong Spijkenisse af naar Hellevoetsluis om weer terug op koers te komen voor de bovenste plekken.

Spijkenisse trapte af en gaf direct het signaal af dat het hier kwam voor 3 punten. De bal ging goed rond van voet naar voet en de aanval werd goed via de zijkanten gezocht. Spijkenisse werd niet direct gevaarlijk maar voerde wel de boventoon. Hellevoetsluis dat het speelveld klein hiel en enkel loerde op de counter kreeg geen grip op het spel van Spijkenisse en werd achteruit gedrukt. Voornamelijk via Tim van der Lijn en Kevin Villar Polo vond Spijkenisse steeds de vrije man. Na een klein kwartier werd zo de eerste grote kans gecreëerd. Tim van der Lijn kwam door over links en bracht de bal goed voor het doel helaas kreeg Sven Versprille de bal niet tussen de palen. Spijkenisse ging door op zoek naar de 0-1. Steeds via de zijkanten werden de kansen/mogelijkheden gecreëerd alleen op wat schoten van Sven Versprille, Serkan Celen en Adam el Fazazi na werd Spijkenisse niet heel gevaarlijk.
Ruststand 0-0.
Na rust ging Spijkenisse door met aanvallen en beloonde het zichzelf. Adam el Fazazi speelde zijn tegenstander uit en zag op randje zestien Sven Versprille vrijstaan, die bedacht zich geen moment en schoot de 0-1 binnen.
Na de goal zocht Spijkenisse naar de 0-2 en keef enkele mogelijkheden via schoten van Emanuel Gomes en Adam el Fazazi alleen ontbrak de echte scherpte.
Net wanneer iedereen wachtte op de 0-2 ging de oude voetbalwet op (als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel).
De eerste counter van Hellevoetsluis was direct raak. 73e minuut 1-1.
Hellevoetsluis had door dat het op voetballend gebied geen weerstand kon bieden en zocht het in de fysieke duels. De scheidsrechter die 70 minuten de wedstrijd in goede banen leidde, faalde vanaf dat moment om duidelijke grenzen te stellen en vanaf dat moment werd de wedstrijd onvriendelijk. Hellevoetsluis werd harder en feller en in tegenstelling tot vorige week waar Jong Spijkenisse afgebluft werd, ging Jong mee in de fysieke strijdt en beet van zich af.

Ondanks dat aan beide kanten geen kansen meer werden gecreëerd werd de sfeer grimmig.

Spijkenisse dat niet voor een punt kwam probeerde vol op de aanval nog wat te creëren maar gaf veel ruimte weg, Hellevoetsluis dat er op loerde leek in de 90e minuut uit te breken. In een ondertal trok Safouan Achbar aan de noodrem met een stevige overtreding. Dit viel bij Hellevoetsluis in verkeerde aarde en enkele spelers doken erop. Ook de spelers van Spijkenisse reageerde hierop en zo liep het uit op een vechtpartij waar van beide kanten slaande en schoppende bewegingen te zien waren.

Scheidsrechter die probeerde de gebeurtenissen te volgen trok vervolgens 5x rood (3x Spijkenisse en 2x Hellevoetsluis). Uiteindelijk kwam hij terug op wat beslissingen en trok hij er 2 weer in bij beide partijen.

Voetballend zonde van het puntenverlies want dat was erg positief!! Spijkenisse liet zien te hebben geleerd van vorige week om mee te durven gaan in de fysieke duels. Nu de wel de volgende les om onverstoorbaar te zijn en om te gaan met de emoties.

Opstelling: