woensdag, oktober 18

O19 volwassen naar winst

Afgelopen zaterdagochtend moest onze O19-1 om 10.15 uur uit tegen het alom bekende Spartaan’20 met een 3-tal oud Spijkenisse spelers in de gelederen.

Op een nat en glad veld begon onze O19-1 zeer sterk. Zo spatte de 1e kans voor Spijkenisse met een afstandsschot van Gavin nog op de lat uiteen en kon Mark in minuut 7 de 0-1 inschieten nadat Alessandro de bal met zijn hoofd panklaar had gelegd.
Tegenvaller in deze beginfase was de blessure van Raihy in minuut 10. In het vervolg van de 1e helft werd het duel vooral op middenveld gespeeld. Toch kon Spijkenisse gaan rusten met een 0-2 stand nadat aanvoerder Jesse L. de bal kon onderscheppen en aan Sven kon meegeven. Deze aarzelde niet en schoot de bal vanaf rand 16 in de goal.

Zonder wissels ging Spijkenisse in de 2e helft het doel van Spartaan’20 bestoken. Zo schoot Alessandro in handen van de keeper, kon Mark 2x een op een met de keeper komen en kopte Sirano rakelings over. De 5e kans in minuut 53 was wel raak. Een geplaatst schot van Sven betekende de 0-3.
In minuut 62 kon Tyrone (oud speler Spartaan’20) de bal meegeven op Sven welke op zijn beurt nu de keeper verrast met een lob…0-4. Hierna ging Spijkenisse wisselen en kwam Leo in het veld. Jammer voor onze O19-1 is dat het voor Leo zijn laatste wedstrijd was. We wensen hem dan ook alle succes en hopen dat hij binnenkort of in de toekomst nog voor onze vereniging zal uitkomen. Na 71 minuten kon Sven de 0-5 binnen schieten met een afstandsschot in de korte hoek.
Dat we in minuut 75 een tegengoal krijgen is puur iets voor de statistieken.
De eindstand van 1-6 werd uiteindelijk bepaald door Sven in de blessuretijd.

Wat tevens ook het vermelden waard is, is dat de scheidsrechter in onze ogen een zeer goede wedstrijd floot en een keer een gele kaart moest trekken voor een speler van Spartaan‘20