dinsdag, november 21

Spijkenisse 1 snoept puntje af van DVS’33

Groen-witten kunnen voorsprong niet vasthouden.
Lange tijd zag het ernaar uit dat het ging gebeuren. Een 2-0 voorsprong voor de VV Spijkenisse bij de thee tegen DVS’33 rechtvaardigden de hoop dat in de achtste competitieronde de drie punten op het sportpark Jaap Riedijk zouden blijven. Het bleek ijdele hoop. In de tweede helft ontpopten de gasten uit Ermelo zich als de betere ploeg, kwamen langszij en troffen ook nog eens twee keer het houtwerk zodat Spijkenisse bij de eindafrekening de handjes nog mocht dichtknijpen met het behaalde ene competitiepuntje: 2-2.

Trainer Peter Wubben was speciaal voor deze gelegenheid overgestapt op het 4-4-2 systeem en plaatste Eric Polet in een soort van vrije rol voor de laatste linie. In de aanval kreeg Jazzy Adams de voorkeur van de twijfel boven Serginio van Axeldongen en kon terugzien op een meer dan acceptabele wedstrijd. ,,Tja, het is weer eens een keer niet anders,” verzuchte de dit seizoen op het oude nest teruggekeerde aanvaller uit Brielle. ,,Ik had vlak voor tijd nog de kans om de winnende te maken, maar het mocht niet zo zijn. Ik ben tevreden over mijn eigen prestatie, maar ontevreden met het uiteindelijk behaalde resultaat.

Spijkenisse mocht in de tweede minuut van het wat gezapig beginnend duel de handjes dichtknijpen dat het vizier van Benjamin Romeon nog niet scherp stond. Dustin Mijnders was bij de lest en snoepte zijn opponent de bal af net voordat Romeon verwoestend uit kon halen. De wedstrijd kabbelde daarna gezapig voort ook al veroverde de thuisclub een licht veldoverwicht. In de negende minuut kwam het leder bij Daan Bourgonje die zich geen moment bedacht en het leder onhoudbaar voor doelman Paul Eppink in de linkerbovenhoek joeg. Het signaal voor Spijkenisse om er nog een schepje bovenop te doen de kansen om de voorsprong te verdubbelen vermenigvuldigden zich snel. In de 24e minuut wandelde Jazzy Adams door de vijandelijke verdediging, omspeelde Roald de Vries, hield het hoofd koel en verdubbelde de marge naar 2-0.
In de tweede helft kregen de toeschouwers twee totaal andere ploegen te zien. De dominantie van Spijkenisse was verdwenen en de groen-witten waren maar al te blij dat het povere spel geen averij opliep. Tenminste aanvankelijk. DVS’33 kwam als herboren uit de kleedkamers, nam het initiatief in de wedstrijd over en kreeg kansen te over om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Tot twee keer toe redde de paal Spijkenisse voor de gong maar op twee inzetten van Daniel van Warven moest doelman Dyron Bijl het antwoord schuldig blijven. En zo proefde Spijkenisse weer eens aan het zoet van de overwinning doch moest de helft van de punten aan de tegenstander laten.
Spijkenisse-DVS’33 2-2 (2-0). 9’ Daan Bourgonje 1-0, 40’ Jazzy Adams 2-0, 52’ en 72’ Daniel van Warven 2-1,2-2.

VV Spijkenisse: Dyron Bijl, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marco de Borst (46’ Glenn Rijsdijk), Eric Polet, Marvin van der Pluijm (73’ Daniël Oliveira Furtado), Stefano Gonzales, , Michael van Dommelen, Jazzy Adams, Felino Jardim, Daan Bourgonje (56’ Etiënne Mariana)
DVS’33: Paul Eppink, Dennis Hollart, Joran van Santen, Basil Camara, Coen Vlcedgraven, Gokhan Yasar, Daniel van Warven, Benjamin Romeon, Maurice de Ruiter, Roald de Vries, Mike Ahrens.

Bijzonderheden: het optreden van scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen kreeg niet altijd de goedkeuring
van de Spijkenisser fans. Aantal toeschouwers: 450.

Foto’s: Theo Aalten (DVS’33)
Tekst: Piet van Dijk