zondag, juli 15

De gifbeker is nog niet leeg

0

Spijkenisse afgedroogd door Jong Almere City: 8-1.

Almere – In de vijfde minuut nam Jong Almere al een 1-0 voorsprong  scandeerde het spaarzaam aanwezige publiek al de woorden tien, tien, tien. Wat erg voorbarig vonden de aanhangers van de bezoekers en trokken de neus op, doch uiteindelijk zaten de Almeerders er niet ver naast. Slechts twee treffers kwam Almere City bij de eindafrekening te kort om de voorspelling uit te laten komen. Na een desastreuze eerste helft herstelde de voor de gelegenheid in het gif-groen en zwart spelend Spijkenisse zich na de thee enigszins en voorkwam dat de nederlaag in de dubbele cijfers belandde.

,,He, trainer, kijk dat is nou precies wat ik bedoelde,” schreeuwde trainer Peter Wubben naar zijn collega Ivar van Dinteren richting de andere dug-out nadat Almere City in de vijfde minuut van de wedstrijd al op voorsprong was gekomen. ,,Nou, ja, je hebt in elk geval nog ruim de tijd voor de verbetering van het resultaat,” diende Van Dinteren gevat van repliek. Almere kwam aan de leiding door twee persoonlijke fouten van verdediger Vincent Verbond. Een te korte terugspeelbal bleef aanvankelijk nog zonder gevolgen doch knullig balverlies daaropvolgend bracht de bal in het bezit van Khalid Tadmine die de fout genadeloos en koel afstrafte waardoor Jong Almere al vroeg aan de leiding kwam. In het vervolg van de eerste helft liet Jong Almere zien waarom de ploeg op de tweede plek op de ranglijst bivakkeert en onbetwist tot de favorieten behoort voor de eindzege bij het opmaken van de eindafrekening van de derde divisie op zaterdag. De ploeg schakelde bliksemsnel over van de verdediging naar de aanval, beschikte over individueel sterkere spelers dan Spijkenisse, vond elkaar blindelings in de combinatie en toonde zich koelbloedig in het verzilveren van kansen. ,,Dat is niet altijd zo,” constateerde trainer Ivar van Dinteren bij het opmaken van de tussenbalans. ,,Alles lukte bij ons gewoon terwijl Spijkenisse moeite had om in de wedstrijd te komen. Ons goede spel belette dat.”

Na de thee weerde Spijkenisse zich energieker en verscheen zelfs enkele keren gevaarlijk voor het doel van doelman Roy Pistoor. In die fase van de wedstrijd deed het ontbreken wegens ziekte van topscoorder Michael van Dommelen zich stevig gevoelen. Alleen Serginio van Axeldongen trof direct na de rust het vijandelijke doel en even, heel even gloreerde er een sprankje hoop voor tenminste een resultaatverbetering. Doch slechts een Almere City op halve kracht bleef Spijkenisse de baas. Het pak slaag werd in de eerste helft al uitgedeeld en Spijkenisse kwam die klappen na de rust nog maar gedeeltelijk te boven. Dat beaamde ook de winnende oefenmeester Ivar van Dinteren:,, Na de thee kreeg Spijkenisse meer vat op ons spel en kregen zelfs kansen om het resultaat te verbeteren. Wij speelden echter over twee helften gezien een dijk van een wedstrijd. Domineerden in alle facetten van het voetbal. Verdiende winst zelfs met deze cijfers.”   

Jong Almere City-VV Spijkenisse 8-1 (6-0).

5′ Khalid Tadmine 1-0, 15′ Kenneth Aninkora 2-0, 19′ 3-0, 32′ Sherjill Mac Donald 4-0, 40′ Tarik Evre 5-0, 45′ Kenneth Aninkora 6-0, Serginio van Axeldongen 6-1; 57′ Sylvester van der Water 7-1, 88′ 8-1.             

Jong Almere City: Roy Pistoor, Faris Hammouti, Sherjill Mac Donald, Delvechio Blackson, Charlie Telfer, Silvester van der Water, Khalid Tadmine, Nicky van Hilten (29′ Julian Nak), Adriaan Kruisheer, Kenneth Aninkora (68′ James Efmorfidis), Tarik Evre (68′ Ruggero Mannes).

VV Spijkenisse: Dyron Bijl, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marco de Borst (68′ Glenn Rijsdijk), Eric Polet, Marvin van der Pluijm (72′ Daniel Oliveira Furtado), Stefano Concalves, Serginio van Axeldongen, Jazzy Adams, Felino Jardim (38′ Etienne Mariano), Daan Bourgonje.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Schaper uit Dokkum floot een acceptabele wedstrijd en hield alle kaarten op zak. Aantal toeschouwers: 200.

Door Piet van Dijk

error: Content is protected !!