zondag, juli 15

De eerste winst is binnen

0

VV Spijkenisse verrast Jong FC Twente in eigen huis: 0-1

Hengelo – De feestvreugde was kort maar hevig. De technische staf spoedde zich na het laatste fluitsignaal naar de spelers en feliciteerden elkaar uitbundig. Het meegereisde publiek begeleidde het spontane feestje uitbundig. Maar al snel maakte de euforie plaats voor een nuchtere kijk op de actuele situatie. Alle fans, spelers en begeleiders waren zich er snel van bewust dat er nog heel wat meer moet gebeuren voordat Spijkenisse voorgoed het degradatiespook heeft bezworen in de derde divisie. Een belangrijk begin was echter gezet.

De kemphanen begonnen voorzichtig aan het duel. De aftastende fase in de wedstrijd duurde lang en voorzichtigheid was aanvankelijk troef. De beslissende fases in een aanval werden overgeslagen zodat een gezapig partijtje voetbal de toeschouwers bezig hield. Uit een van die aanvallen kwam de bal bij Serginio van Axeldongen die vanuit een ooghoek zag dat doelman Jeffrey de Lange ietwat ver voor zijn doellijn stond. De Spijkenisser bedacht zich geen moment en probeerde met een boogbal de doelman op een slinkse manier te verschalken. De bal ging rakelings over het doel zodat FC Twente met de schrik vrij kwam. Van Axeldongen en doelman De Lange speelden ook in de 41e minuut in de hoofdrol. De Lange werkte het leder te kort weg. Van Axeldongen kwam onverwachts in balbezit, bedacht zich geen moment en schoof het kleinnood in het vijandelijke doel. Het begin van een mooie middag in Twente was geboren.

Na de pauze ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. De uitblinkers Daan Bourgonje en Glenn Rijswijk gaven hun ploeg de nodige ruggensteun en zorgden er in de aanval voor dat Spijkenisse nog kansen kreeg om de voorsprong te vergroten.

 

Doelman Dyron Bijl ranselde bovendien de bal nog in enkele hachelijke situaties uit het doel en de spanning rijkte tot het ondraaglijke naarmate het eindsignaal in zicht kwam. Het Spijkenisser bolwerk bleef ongeschonden, de eerste winst werd gretig begroet en het bleef nog lang onrustig in de bus van Hengelo naar Spijkenisse. Trainer Peter Wubben toonde zich zeer tevreden over de overwinning en de manier waarop deze tot stand was gekomen.

Jong FC Twente-VV Spijkenisse 0-1 (0-1).

VV Spijkenisse: Dyron Bijl, Marco de Borst (46′ Vincent Verbond), Eric Polak, Danny Groos, Daan Bourgonje, Daniel Oliveira Furtado (84′ Jazzy Adams), Michael van Dommelen, Glenn Rijswijk (82′ Dustin Mijnders), Etienne Martina, Serginio van Axeldongen, Marvin van der Pluim.
Jong FC Twente: Jeffrey de Lange, Godfried Roemeratoe, Lukas Browning Lagerfeld, Joel Felix (78′ Ritchie Zinga), David Fambissa, Alexander Laukart, Rashaan Fernandez, Delano Grootenhuis, Siebe Schets, Ramiz Zerrouki (59′ Jonathan Frimann), Dylan George.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Brake uit Dedemsvaart gaf de gele kaart aan Michael Van Dommelen en Daan Bourgonje van Spijkenisse. Het was de eerste gele kaart in de loopbaan van Bourgonje. Aantal toeschouwers: 250.

Tekst: Piet van Dijk Foto’s: Twente insite

error: Content is protected !!