dinsdag, november 21

JO11-12 toont veerkracht tegen Strijen

Strijen JO11-3 – Spijkenisse JO11-12  3-5 (2-1)

Vandaag stond voor Spijkenisse JO11-12 de verre uitwedstrijd tegen Strijen JO11-3 op het programma. Dit betekende dus vroeg in de auto om op tijd te zijn voor de aanvang van de wedstrijd.
We moesten het vandaag helaas opnieuw doen zonder Dave, want die was nog niet helemaal hersteld. We vertrouwen erop dat hij komende zaterdag weer inzetbaar is!
Zo begonnen we vandaag aan de wedstrijd met Syde in de verdediging ter vervanging van vaste verdediger Dave. Syde heeft al eerder bewezen ook verdedigend goed te kunnen spelen, dus vol vertrouwen gingen we van start. Het eerste wapenfeit kwam in de tweede minuut. Lorenzo gaf een goede pass op Dean die vervolgens Jaysen zag vrijlopen. Hij gaf de bal op maat, waarna Jaysen op doel schoot. De bal was echter een prooi voor de keeper. Nog geen minuut later kregen we een vrije trap net buiten de ‘zestien’. Dean nam de vrije trap prima, maar ook dit schot werd gehouden door de uitstekende keeper van Strijen.
In de 5e minuut was het opnieuw Jaysen die in kansrijke positie kwam. Jören gaf een schitterende pass op Jaysen die helemaal vrij stond. Helaas nam Jaysen niet de tijd om de bal aan te nemen, maar haalde in één keer uit op doel. De bal raakte hij niet helemaal goed, waarna de bal naast het doel verdween. Weer twee minuten later was het Ruben die vanuit de verdediging was meegegaan in de aanval. Hij probeerde de keeper met een afstandsschot te verrassen, maar ook zijn schot ging naast.
Aan kansen voor Spijkenisse dus geen gebrek tot zover! Even later was er goed samenspel tussen Valentino en Lorenzo die hierna Jaysen aanspeelde. Het schot van Jaysen werd echter opnieuw gehouden door de keeper. Dean was de volgende die probeerde een doelpunt te scoren, na de bal van Valentino te hebben ontvangen. Zijn schot trof echter geen doel.
En als je dan als Spijkenisse zoveel kansen nodig hebt om te scoren, dan gaan er andere voetbalwetten gelden. Als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander! En dat gebeurde dus in de 14e minuut. Strijen ging door het midden in de aanval en wist onze verdedigers te verrassen met een afstandsschot. Divano leek de bal nog te kunnen keren, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal waarmee Strijen op een 1-0 voorsprong kwam.
In de minuten die volgden, was Spijkenisse het even kwijt. Zo wist Strijen in de 17e minuut de score zelfs te verdubbelen, met een beetje ‘hulp’ van Dean. Het afstandsschot werd van richting veranderd door Dean waardoor Divano kansloos was (2-0).
In de resterende minuten tot de rust pakte Spijkenisse de draad gelukkig weer op. Eerst was het Dean die met een afstandsschot probeerde te scoren en twee minuten voor rust stoomde Syde naar voren in een poging de verdediging van Strijen te breken. Beide pogingen mislukten jammerlijk. Gelukkig telde de scheidsrechter een aantal minuten blessuretijd bij, zodat Dean in de allerlaatste minuut voor rust met een uitstekende rush naar voren de score wist te brengen op 2-1!
In de rust werden wat puntjes op de i gezet, zodat we met vertrouwen aan de tweede helft konden beginnen. In de 3e minuut van de tweede helft kregen we een corner, genomen door Ruben. De bal kwam op maat bij Jören terecht, die vervolgens de 2-2 maakte!
Spijkenisse bleef goed druk zetten en in de 7e minuut resulteerde dat in een vrije trap die werd genomen door Jaysen. De bal kwam bij Jören terecht die vervolgens Syde wist te bereiken. Syde bedacht zich geen moment en scoorde een prachtige 2-3!
Hierna volgden er verschillende kansen. Eerst was het Valentino die iets te gehaast op doel schoot nadat hij de bal van Dean had ontvangen en hierna was het Dean die in scoringspositie kwam, maar zijn schot werd gehouden door de keeper.
Vervolgens kreeg Spijkenisse twee keer achter elkaar een corner, beide genomen door Jaysen. De eerste corner kwam op het hoofd van Dean terecht waarna de bal helaas op de lat terecht kwam. In de rebound kwam de bal opnieuw bij Dean, die direct uithaalde. Dit keer verdween de bal over de lat. De tweede corner kwam bij Valentino terecht, die ook probeerde een doelpuntje mee te pikken. Helaas werd zijn schot gehouden door de keeper.
In de tweede helft was Strijen overigens van keeper gewisseld. De keeper van de eerste helft was in de spits gezet en ook daar was hij niet onverdienstelijk. Hij wist het Lorenzo een aantal keer knap lastig te maken, maar Lorenzo verdedigde vandaag weer uitstekend. Ook werd er door onze verdedigers steeds goed rugdekking gegeven aan elkaar.
In de 12e minuut kreeg Strijen een grote kans. Divano stond goed opgesteld en wist een tegendoelpunt te voorkomen. In de 14e minuut kwam Dean aan de bal en hij zag Valentino weglopen. Hij gaf de bal goed mee waarna Valentino aan een rush naar voren begon. Deze schitterende aanval werd beloond met een prachtig doelpunt (2-4). Met deze stand stonden de supporters van Spijkenisse wat meer ontspannen langs de kant. Het duurde tot de 20e minuut dat Dean de score zelfs naar 2-5 wist te brengen na een rush door het midden. Dat Strijen in de laatste minuut van de wedstrijd de score nog op 3-5 wist te krijgen, was alleen nog maar belangrijk voor de statistieken. Belangrijk is dat Spijkenisse vandaag veerkracht heeft getoond door een 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-5 overwinning! We hebben volop kansen gehad en speelden een prima wedstrijd. Volgende week spelen we een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Rhoon JO11-6. Als we deze thuiswedstrijd weten te winnen, staan we tweede. Hierbij dus de oproep aan de ouders, opa’s en oma’s om ons volgende week om 8.30 uur massaal te komen aanmoedigen!