dinsdag, november 21

JO15 – Fortuna Sittard JO15

Hé hé, eindelijk na 3 weken weer eens een competitie wedstrijd. Tussendoor goed getraind en een oefenpotje, maar die zaterdag op dat veld, daar gaat het toch om. De jongens uit Sittard hadden een aardig ritje achter de rug en wij hadden onszelf beloofd om ze een zuur terug reisje te bezorgen.

Met de nodige instructies van de trainers, mochten we dan eindelijk beginnen om 10.45 uur op veld 6, zonnetje erbij, ouders en supporters langs de kant en een nat veld, wat deze wedstrijd nadrukkelijk een factor zou spelen 😊
De eerste fase van de 1e helft, duidelijk voor Spijkenisse, goed combinatie voetbal, druk vooruit en kansen creëren. Het is wel van belang ze er uiteindelijk ook in te schieten en daar ontbrak het aan. Fortuna kwam wat beter in het spel, wij werden wat onzorgvuldiger en je ziet dat zij dan ook kansjes creëren. Bij een vrije trap van Fortuna, die aan iedereen voorbij ging, hadden wij het geluk, dat deze via de lat weer in het spel kwam en zodoende een achterstand voorkwam.
Daarna namen wij het heft weer in handen en maakte we ook het verschil met onze aanvallers door dit in doelpunten uit te drukken. Binnen een paar minuten van 1-0 naar 2-0, tevens ruststand

Na rust was de verwachting dat Fortuna alles op alles zou zetten om die 2-1 te forceren. Wij wilden juist die derde maken en zodoende de wedstrijd definitief naar ons toe trekken. Even leek het erop dat dit ging lukken bij Fortuna, maar al snel herpakte wij ons, werd er door diverse jongens een tandje bij gezet en maakte wederom de individuele klasse van onze aanvallers de doorslag. Boem 3-0 en 4-0 binnen 5 minuten, ze waren helemaal los!!
We hadden best nog wel even te spelen, dus dan maar voor die 5e, die viel lekker op het hoofd van een van onze verdedigers uit een corner, ook wel lekker.
Kregen zij dan helemaal geen kansen? Nou eigenlijk niet of nauwelijks. Een slippertje over de zijkant bij ons resulteert in strafschop en de 5-1 op de borden.
Wat ik daarna gezien heb, gaat ieders voorstelling vermogen te boven. Onze keeper heeft de bal en schiet hem vanuit zijn eigen zestien richting de andere goal; de bal krijgt snelheid mee van het natte veld en belandt zo in de andere goal, 6-1 op het bord en iedereen gaat volledig uit zijn plaat, inclusief staf. Echt waar het kippenvel kwam door mijn winterjas. Om de wedstrijd in stijl af te maken, scoort één van onze aanvallende invallers de 7-1 en de overwinning is compleet.
Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met een onbeschoft harde overtreding op dit niveau, direct rood en wegwezen. Gelukkig houdt onze verdediger hier niets aan over, maar had zo maar een breuk kunnen opleveren. Scheids eindigt direct de wedstrijd en we krijgen netjes de excuses van Fortuna leiding aangeboden.

De euforie was er niet minder om, weer een bvo onze wil opgelegd en dit op het scorebord laten zien. Wij als staf zijn enorm trots op de prestatie van de jongens. Lekker trainen deze week en op naar een nieuwe confrontatie tegen MVV as zaterdag thuis bij Spijkenisse.

Met sportieve groet, Marco Konings