zondag, juli 15

Spijkenisse en ASWH delen de punten + samenvatting

0

Gewenningsperiode lijkt voorbij in derde divisie

Spijkenisse – Het heeft er alle schijn van dat het, naar de derde divisie gepromoveerde VV Spijkenisse, is geacclimatiseerd. De groen-witten lieten in de wedstrijd tegen ASWH zien niet meer onder te doen voor welke tegenstander dan ook en gewend is aan het hogere niveau voetbal dat is gewenst. In een door vele kleine overtredingen van weerskanten ontsierde wedstrijd prijkte uiteindelijk een terechte 0-0 eindstand op het scorebord.

Desondanks klonken met de regelmaat van de klok de ohs en ahs over het sportpark Jaap Riedijk. Spijkenisse had vooral in de tweede helft het beste van het spel, kreeg voor het merendeel kleine kansen, doch de bal wilde maar niet in het vijandelijke doel verdwijnen. Met soms oogstrelende acties vanuit de verdediging via het middenveld naar de aanval opgezet leek een openingstreffer dichtbij, maar die wilde maar niet vallen. ASWH had de handen vol om de Spijkenisser verdediging in bedwang te houden hetgeen somtijds tot verbazing van de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht zelf lukte.
In de eerste helft waren beide teams meer aan elkaar gewend. Het fysiek sterkere ASWH kreeg te maken met een technisch vaardiger Spijkenisse maar kon het doel niet treffend vinden. De inzet was groot en de acties gingen bij tijd en wijle tot aan het randje van het toelaatbare. Ook tot bij de thee hielden de kemphanen de schade buiten de deur en gingen met een brilstand rusten.
Spijkenisse bleef in alle opzichten zichzelf en enkele kleine foutjes werden met extra inzet hersteld. En ook voor de wedstrijd lieten de Maaswijkbewoners zich niet gek maken. Terwijl media de wedstrijd extra aandacht probeerden te schenken door het duel te betitelen als derby keken de Spijkenissers tegen de wedstrijd aan als een van de vierendertig af te leveren duels. Ook trainer Peter Wubben kijkt met genoegen naar de progressie die zijn ploeg in de afgelopen tijd heeft geboekt. De eerste gele kaart die Daan Bourgonje vorige week in zijn voetballoopbaan boekte vond de oefenmeester daar een bewijs van. ,,Daan is scherper geworden, gaat de duels meer aan en dan loop je het risico vaker in de gevarenzone van de kaarten te komen,” verklaarde de oefenmeester zijn zienswijze.

VV Spijkenisse-ASWH 0-0 (0-0).

Tekst: Piet van Dijk
Met dank aan PHILIP SCHMIDT FOTOGRAFIE

Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Dustin Mijnders (75’ Stefano Goncalves), Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Serginio van Axeldongen (86’ Adam El Fazazi), Jazzy Adams, Daan Bourgonje (78’ Felino Jardim), Daniel Furtado Oliveira, Michael van Dommelen.
ASWH: Stef Doedee, Jerry Tieleman, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Peter de Lange, Peter Verhoeve, David Almeida, Kyle Doesburg ( 70’ Ismael Yildirim).
Bijzonderheden: Scheidsrechter van den Elzen uit Den Haag kwam ogen te kort voor het constateren van talloze kleine overtredingen en gaf Dustin Mijnders van Spijkenisse de gele kaart. Aantal toeschouwers: 450.

error: Content is protected !!