dinsdag, november 21

JO11-12 knokt zich naar tweede plaats!

Spijkenisse JO11-12 – Rhoon JO11-6 5-4 (2-2)

De afgelopen weken heeft Spijkenisse JO11-12 laten zien met tegenslagen om te kunnen gaan. Als we op achterstand kwamen in een wedstrijd, bleven we geloof houden in ons zelf en wisten we de wedstrijden winnend af te sluiten. In het begin van het seizoen zakten we in de tweede helft nog wel eens weg, maar de laatste weken zien we dat de jongens een betere conditie hebben gekregen en tot het einde van de wedstrijd goed tegenstand kunnen bieden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de staf om het team heen! Er zijn toch weinig teams die een hoofdtrainer, een assistent van de assistent (zie foto), twee leiders en een invalleider (Coen) hebben. Verder hebben we ook een vaste supportersschare waar menig team uit de Jupiler League jaloers op zou zijn. De steun van de supportersschare was vandaag in ieder geval nodig, want we moesten tegen directe concurrent Rhoon JO11-6, die op doelsaldo op de tweede plaats stond. We weten allemaal dat de tweede plaats in deze competitie het hoogst haalbare is, dus het ging echt ergens om vandaag!
Om exact 9.00 uur begonnen we aan de wedstrijd. Syde was een weekendje weg, dus we moesten de klus zonder hem zien te klaren. Rhoon begon direct sterk aan de wedstrijd en de eerste kansjes waren dan ook voor hun. In de tweede minuut was het Jören die voor Spijkenisse de eerste aanval inzette. Na een mooie dribbel schoot hij de bal links naast het doel. Rhoon bleef echter ook gevaarlijk en kreeg in de 5e minuut een grote kans om te scoren. Een aanvaller van Rhoon kreeg een voorzet op maat en haalde met een volley uit op het doel van Divano. Gelukkig ging de bal links naast het doel. Kort hierna had Rhoon een corner waar Divano liet zien dat hij in vorm was vandaag, want hij redde uitstekend. Ondertussen was Dean in de wedstrijd gekomen en hij gaf een mooie pass op Valentino. Hij zag vervolgens Jören vrij voor het doel en gaf hierop een voorzet. Jören kreeg zijn voet tegen de bal, maar zag de bal vervolgens over het doel verdwijnen.
Ondertussen waren we al in de 13e minuut aanbeland, toen Rhoon opnieuw een grote kans kreeg om de score te openen. Het was weer Divano die een sta-in-de-weg was voor Rhoon en met een uitstekende redding een doelpunt wist te voorkomen. In de 15e minuut nam Divano een uittrap die bij Jören terecht kwam. Na een fabelachtige aanname, speelde hij Dean aan, waarna Dean voor de 1-0 tekende! Dat Rhoon hier niet van onder de indruk was, bewezen ze direct in de minuut erna. Onze verdediging kwam onder grote druk te staan en een schot van Rhoon verdween via Dave in het doel (1-1).
Ook Spijkenisse liet zich hierdoor niet van de wijs door brengen, want Dean gaf hierna een pass op Valentino, die vervolgens op het doel afvuurde. De keeper van Rhoon wist zijn vingertoppen helaas tegen de bal te krijgen waarna de bal naast het doel verdween. Spijkenisse hield echter goed de druk op de ketel. Jören gaf een pass op Dean, die vervolgens opnieuw wist te scoren (2-1)!
Het spel ging hierna op en neer waarbij onze verdedigers het de aanvallers van Rhoon knap lastig wisten te maken. Ze konden echter niet voorkomen dat Rhoon voor rust nog gelijk wist te maken (2-2).
In de rust was er vooral aandacht voor wat pijntjes bij onze jongen (Valentino: heup, Ruben: lies en Dave: voet). Zo goed als zo kwaad werden onze jongens weer opgelapt, waarna we aan de tweede helft konden beginnen. In de tweede minuut maakte Dean een hattrick door na een mooie dribbel de 3-2 te scoren! In de 6e minuut kreeg Rhoon een corner waarbij Dean de bal onderschepte. Hij begon weer aan één van zijn befaamde rushes naar voren, maar had oog voor Jören. Jören bedacht zich geen moment en rondde keurig af (4-2).
Ondanks dat we nu met twee doelpunten verschil voorstonden, hadden we weinig tijd om op adem te komen. Lorenzo had de hele wedstrijd weer een speler bij hem staan die een kop groter was, maar keer op keer wist Lorenzo met slim spel het leven van deze jongen zuur te maken. In de 7e minuut kreeg Rhoon echter een grote kans om de achterstand te verkleinen. Ditmaal was de doelpaal onze grote vriend! Even later was het Jören die een grote kans had om te scoren. Hij kwam twee keer tot een schot, maar de keeper van Rhoon was onverzettelijk. In de 10e minuut begon Dean opnieuw aan een lange dribbel, waarbij hij een aantal spelers van Rhoon op het verkeerde been zette. Hij kwam bij de keeper uit en liet hem kansloos achter (5-2). Met nog een kwartier te gaan, begonnen we er langzaam in te geloven dat we deze wedstrijd winnend konden gaan afsluiten.
In de 14e minuut probeerde Dean met een mooie vrije trap de keeper van Rhoon te verschalken, maar de keeper redde mooi. In de 18e minuut kwam Rhoon gevaarlijk door en wist onze verdediging kansloos achter te laten (5-3).
Iets later volgde de laatste kans van Spijkenisse. Ruben gaf een pass op Dean die vervolgens Jaysen zag vrijlopen. Jaysen nam iets te weinig tijd om goed aan te leggen, want hij kwam slechts tot een half schot. In de 24e minuut zorgde Rhoon ervoor dat de toch al spannende wedstrijd nog spannender werd en bracht het verschil terug tot slechts één doelpunt (5-4). De laatste minuut werd Jaysen nog gewisseld om een extra verdediger in te brengen, zodat we de overwinning niet nog zouden weggeven. De scheidsrechter zorgde kort hierna voor een zucht van verlichting door het eindsignaal te fluiten.
Spijkenisse heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen een erg lastige tegenstander. Op één speler na, waren het allemaal tweedejaars E. Met deze overwinning zijn we Rhoon gepasseerd op de ranglijst en staan we nu tweede. We gaan ervoor om deze competitie als tweede te eindigen, maar we zullen dan wel elke week alles moeten geven. Volgende week wacht ons opnieuw een lastige tegenstander. We spelen dan om 8.30 uur uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport JO11-2.