zaterdag, juli 21

Spijkenisse staat garant voor hoge amusementswaarde

0

Magreb’90 en groen-witten in evenwicht: 5-5 (2-2)

Utrecht – Wie dit lopende seizoen voetbalwedstrijden van de VV Spijkenisse bezoekt krijgt daar bepaald geen spijt van. De amusementswaarde ligt behoorlijk hoog. Er wordt goed gevoetbald, er vallen doorgaans veel doelpunten zodat er heel wat na te kletsen valt. Ook in de uitwedstrijd tegen Magreb’90 was het weer feest. Na een 2-2 ruststand gingen de ploegen rusten en na 90 minuten deelden de kemphanen met maar liefst 5-5 de wedstrijdpunten. Zowel de thuisclub als de bezoekers kregen legio kansen om het pleit in hun voordeel te beslechten en het immer aantrekkelijke duel had voor hetzelfde geld met 9-9 kunnen eindigen. De kemphanen kregen wat hun toekwam en het neutrale publiek ging uiterst voldaan en vooral geamuseerd naar huis.

En, daar zag het in de openingsfase bepaald niet naar uit. Een aftastend begin van beide kanten en twee ploegen die weigerden vroegtijdig ook maar enig risico te nemen. Opgezette aanvallen ontbeerde lef om het af te maken zodat de goed bedoelde aanzetten allemaal in de kiem door de tegenstander of eigen onkunde werden gesmoord. In de 20ste minuut werd die ban echter doorbroken. Vanuit een voorzet kwam de bal bij Michael van Dommelen terecht en de topscoorder van Spijkenisse maakte met een ferme kopstoot een einde aan zijn droge periode. De verkregen 1-0 voorsprong kreeg daarna in korte tijd talloze gelegenheden om te worden uitgebreid maar onnauwkeurig afwerken voorkwam dat hekkensluiter Magreb’90 al in de eerste helft op een onoverkomelijke achterstand werd gezet. De Utrechtenaren putten daaruit de moed om in korte tijd bijna genadeloos terug te slaan. Tien minuten na de openingstreffer kwam Magreb’90 via een treffer van Sidney Schmeltz alweer langszij en nam bijna per omgaande door een treffer van Nizar Mekkaoui zelfs een 2-1 voorsprong. Spijkenisse likte even de wonden en dacht na over de vraag hoe het nu kon dat de voorsprong zo lichtzinnig in korte tijd weer werd ingeleverd. Het antwoord kwam van Serginio van Axeldongen die doorzette en vanuit een schier uitzichtloze positie het leder alsnog in het vijandelijke doel schoof zodat de ploegen met een gelijke stand naar de thee konden.

Het begin van de tweede helft stond haaks op de start van de wedstrijd. Twee ploegen die onvoorwaardelijk voor de aanval kozen. Balverlies betekende de onmiddellijke start van de tegenaanval en leverde vaak een nummerieke meerderheid in de aanval op omdat de verdedigers nog niet waren teruggekeerd op hun oorspronkelijke positie. Anwar Akrouh bracht Magreb’90 aan de leiding en Stefano Concalves herstelde weer het evenwicht. Daarmee was de koek volstrekt nog niet op. Het spel golfde op en neer, de spelers kwamen adem te kort om het tempo bij te benen en werden er legio kansen gemist, aan beide zijden overigens, om het pleit vroegtijdig te beslechten. De hoofden van de toeschouwers bewogen bliksemsnel van links naar rechts als bij een tenniswedstrijd. Daan Bourgonje schoof het leder onhoudbaar in de vijandelijke linkerbovenhoek en Anwar Akrouh bracht zijn team weer langszij zodat een enerverende slotfase de toeschouwers nog kon vermaken. Yasin Ouja kreeg met de 5-4 de talrijke Spijkenisser toeschouwers muisstil, maar Michael van Dommelen bracht de Spijkenissers alsnog waar ze tenminste recht op hadden en scoorde de gelijkmaker. Ook verantwoordelijk voor het gelijkspel werd Eric Polet die zich in de baan van een schot wierp, het leder in de kiem smoorde en een ‘zeker’ doelpunt van Llias Yagou voorkwam zodat Spijkenisse met een gelijkspel nog huiswaarts keerde.

“Wat kijk je sip,” sprak elftalleider Look Lugtenburg na afloop van het zinderende duel tot assistent-trainer Cees van Sintmaartensdijk,
“Vind je het gek na dit gelijkspel,” antwoordde deze. “Hoeft allemaal niet,” vervolgde Lugtenburg. “Komt allemaal goed, weet ik zeker, neem dat nou maar van me aan.”

Magreb’90 – VV Spijkenisse 5-5 (2-2).
Michael van Dommelen 0-1 en 5-5, Sidney Schmeltz 1-1, Niza Mekkaoui 2-1, Serginio van Axeldongen 2-2, Amwar Akrouh 3-2, 4-4, Stefano Concalves 3-3, Daan Bourgonje 3-4, Yain Ouja 5-4. Magreb’90: Yahoa Belhadj, Omar Boukhari, Renne Donkor, Denzel Prijor, Omar El Ghazouani, Sidney Schmeltz, Yasin Ouja, Nizar Mekkahoui, Anwar Akrroui Llias Yagou, Anthony Berenstein.
VV Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Vincent Verbond, Eric Polet (82′ Dustin Mijnders), Marvin van der Pluijm, Michal van Dommelen, Serginio van Axeldongen (88′ Jazzy Adams), Felino Jardim, Daan Bourgonje, Daniel Furtado Oliveira (75′ Stefano Concalves), Glenn Rijsdijk. Bijzonderheden: Scheidsrechter Keijl uit Heerde spaarde vaak de kool en de geit in zijn beslissingen, Aantal toeschouwers: 150.
Piet van Dijk

error: Content is protected !!