maandag, april 23

Spijkenisse hunkert naar een thuisoverwinning

Spijkenisse en de tegenstander van komende zaterdag Harkemase Boys zijn op een of andere manier met elkaar verbonden. Desalniettemin hebben de groen-witten maar één doel voor ogen: winnen en daarmee de eerste thuisoverwinning binnen harken. Harkemase Boys profiteerde in 2007 al van de vruchten van de jeugdopleiding van Spijkenisse. Martijn Barto verhuisde op veertien jarige leeftijd naar Heerenveen en meldde zich vervolgens via RKC en Helmond Sport bij de Boys in 2006. Barto bleef tot 2011 alvorens hij naar de eerste divisionist Cambuur verkaste. De honger van de Spijkenisser was daarmee niet gestild. Hij behaalde het kampioenschap met de Friezen en maakte zijn debuut in de eredivisie. Daalde ook weer af en voetbalt nog steeds bij de club uit de noordelijke hoofdstad. En, ook Romano Denneboom speelde voor Harkemase Boys. In de nadagen van zijn carrière streek hij daar neer en speelde in seizoen 2011/2012 voor de club. Het dorp behoort tot de gemeente Achtkarspelen, heeft 5000 inwoners en twee voetbalclubs. De bekendste inwoner is Pieter Weening, de wielrenner die in zijn loopbaan onder andere twee etappes won in de ronde van Italië en eentje in de ronde van Frankrijk. Harkemase Boys staat op de derde plaats op de ranglijst in de derde divisie en is een lastige tegenstander voor Spijkenisse. De ploeg van trainer Peter Wubben sprokkelde de afgelopen drie wedstrijden puntjes en heeft de middenmoot op de ranglijst in het vizier. Met het intussen bekende aanvallende voetbal wil Spijkenisse de tegenstander aan de zegekar rijgen en de toeschouwers een succesvolle middag bezorgen. De spelers gaan weer tot het uiterste en kunnen met uw hulp zorgen dat de negatieve reeks in eigen huis wordt beëindigd.

Tekst: Piet van Dijk