zaterdag, juli 21

Voetbalrotterdam in gesprek met Michael van Dommelen

0

Ook dit seizoen is Michael van Dommelen weer ‘hot’. De 34-jarige aanvaller schiet ze er in de derde divisie weer als vanouds in en staat inmiddels op elf doelpunten voor Spijkenisse. Afgelopen seizoen nam Van Dommelen Spijkenisse aan de hand (Van Dommelen werd verkozen tot aanvaller van het jaar op het VoetbalRotterdam Gala, zie foto) en werd het kampioen in de hoofdklasse. De derde divisie is echter andere koek. Spijkenisse veroverde pas negen punten in twaalf wedstrijden. ”We hebben op zich een aardig begin gekend. We spelen het spel dat wij graag willen spelen alleen fouten worden op dit niveau sneller afgestraft. We hadden ook meer verdiend in de eerste weken. Ploegen wisten niet wat hun overkwam. Wij spelen zeer aanvallend en ook het afjagen was geweldig om te zien. Helaas leverde dit geen overwinningen op.”

De laatste weken lijkt het spel van Spijkenisse wel punten te gaan opleveren. Met vijf punten uit drie wedstrijden lijkt de gewenningsperiode in de derde divisie voorbij. ”We beschikken inderdaad over spelers die nog nooit op dit niveau hebben gespeeld. Je ziet de jonge jongens nu echter groeien en dat is mooi om te zien. Dit is een heerlijk niveau om op te spelen. Er zitten mooie wedstrijden bij. De reistijden zijn wel aanzienlijk langer en we spelen minder derby’s.”

De oud-speler van Vierpolders, Heerenveen, Dordrecht, DOTO, BVV Barendrecht en ASWH lijkt totaal geen probleem te hebben met het niveau in de derde divisie. De aanvaller scoort weer als vanouds en loopt momenteel bijna 1 op 1. ”Ik loop natuurlijk al wat langer mee. Ik heb met Barendrecht al in de topklasse gespeeld en dat is denk ik wel vergelijkbaar. Ik weet wat er gevraagd wordt op dit niveau. Ik ben spits en ik moet doelpunten maken en tot nu toe gaat dit aardig. Ik heb ook hard gewerkt om dit te bereiken. Het zit een beetje in mij maar dingen zijn ook aan te leren.”

De doelpunten van Van Dommelen moeten er mede voor zorgen dat Spijkenisse zich gaat handhaven in de derde divisie. De spits is inmiddels 34 jaar en heeft besloten het jaar tot jaar aan te kijken. ”Zolang ik belangrijk ben voor de ploeg ga ik door. Als ik merk dat dit niet meer het geval is stop ik ermee. Ik ben een speler die altijd 100 procent ervoor gaat. Ik kan dingen niet half doen al merk ik wel dat het herstel wat langer duurt. Je traint dan wat minder hard of wat minder lang maar als op zaterdag die fluit gaat er bij mij een knop om en geef ik alles.”

Het tekst van dit artikel is overgenomen van Voetbalrotterdam.nl

error: Content is protected !!