vrijdag, juni 22

Carnaval op sportpark Jaap Riedijk + samenvatting

0

Spijkenisses eerste winst thuis tegen Harkemase Boys: 3-0 (1-0)


Elftal van de Week Jo11-11
Spijkenisse – Direct na het laatste fluitsignaal stormden de spelers richting doelman Dyron Bijl en feliciteerden hem uitbundig. De toeschouwers begeleidden het tafereel met een luid applaus. Even schalde de muziek en de potporie van artiest Ferry Koestering door de kantine en voegden de spelers van Harkemase Boys zich bij het feestgedruis. De eerste thuisoverwinning in de derde divisie werd een feit. De Friese opponent werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd en de aansluiting op de ranglijst met de middenmoot bewerkstelligd.

“Tja, dit is een onbeschrijfbaar lekker gevoel,” becommentarieerde doelman Dyron Bijl, de absolute uitblinker in de wedstrijd. “Hoe ik die bal er nog uithaalde? Nou, het was net als in een keeperstraining. Eerst de bal zien te krijgen. Dat lukte en kreeg dat ding opnieuw te verwerken. Met een goede reactie lukte dat.” Dylan Bijl doelde op de inzet halverwege de tweede helft van Derwout Beimers die de hij tot twee keer toe op miraculeuze wijze onschadelijk maakte. Pal daarna verhoogde de ingevallen Jazzy Adams de magere voorsprong tot 2-0 en bekroonde zijn optreden bij het scheiden van de markt met een juweel van een treffer en de eerste thuiszege van dit lopende seizoen. Adams kwam op de rechterflank geheel vrijstaand in balbezit en toog onbevangen en vastberaden richting het vijandelijke doel. Verdediger Kevin Mennega werd op het verkeerde been gezet en het bos in gestuurd. Collega Jan Hooiveld probeerde het onheil nog te keren maar werd eveneens uitgespeeld waarna Adams het leder onhoudbaar in de rechterflank schoot. De kemphanen begroeven de strijdbijlen, de scheidsrechter floot voor de laatste keer en het feest kon beginnen.

Spijkenisse startte onstuimig, zocht en vond de aanval. De groen-witten bekroonden die aanvalsdrang met een gehoopte vroege openingstreffer. In de derde minuut beproefde Stefano Goncalves zijn geluk met succes en bracht de thuisclub al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Harkemase Boys vond halverwege de eerste helft zijn ritme en was vooral gevaarlijk als aanvaller Berwout Beimers in actie kwam. Maar gelukkig voor Spijkenisse was er altijd nog doelman Dyron Bijl die kennelijk niet van plan was zich te laten passeren. Wat de goalie allemaal uit zijn doel ranselde leek niet te geloven en kreeg zijn hoogtepunt na de rust toen hij tot vier keer toe een schier zeker zijnde treffer van Harkemase Boys voorkwam. Daarnaast bracht de ingevallen Jazzy Adams die scherpte in de aanval, die nodig was en bedankte zich voor zijn invalbeurt middels het scoren van twee treffers, die Spijkenisse de eerste thuisoverwinning bracht.

Het geluk dat Spijkenisse in voorgaande wedstrijden ontbeerde, koos nu wel de zijde van de promovendus want Harkemase Boys was voetballend bepaald niet de mindere. Bovendien moest de gastheer het stellen zonder de geblesseerden Marco de Borst en Eric Polet die de vorige wedstrijd tegen Magreb aan zijn knie geblesseerd was geraakt. Zowel Polet als De Borst deelden in de feestvreugde. “Ik heb tegen de trainer gezegd dat hij deze opstelling voorlopig maar moet laten staan,” gekscheerde Polet en schaarde zich tussen de veestvierende medespelers.

ballenjongens deze week uit JO13-11+JO13-6+JO13-9

VV Spijkenisse-Harkemase Boys 3-0 (1-0). 3′ Stefano Goncalves 1-0, Jazzy Adams 62′ 2-0, 90′ 3-0.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Vincent Verbont, Marvin van der Pluijm, Stefano Goncalves (56′ Dustin Mijnders), Michael van Dommelen, Serginio van Axeldongen (56′ Jazzy Adams), Danny Groos (77′ Sander Barragan), Felino Jardim, Daan Bourgonje, Glenn Rijsdijk.
Harkemase Boys: Erick Jansema, Bart de Groot, Kevin Mennega, Jan Hooiveld, Ezra Schrijver (34′ Killian van der Kaap), Simon Ijzerman, Henny Boulus, (81′ Pier Veldman), Jesse Renken, Dennis van Duinen, Berwout Beimers, Jens Jurn Streutker.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Timmer uit Apeldoorn verdiende een voldoende voor zijn optreden.
350 toeschouwers
Tekst: Piet van Dijk
Camera: Martin Smit

error: Content is protected !!