vrijdag, juni 22

Spijkenisse behaalt een lelijk punt

0

ODIN’59 en Spijkenisse delen de buit met 1-1(1-0)

Heemskerk – Zowel Spijkenisse als ODIN’59 deden er alles aan om tot een apotheose te geraken in het onderlinge duel. Tevergeefs. Na negentig minuten middelmatig voetbal van beide zijden besloten de kemphanen het onderlinge duel met een remise. Een beslissing bleef uiteindelijk uit omdat de echte scherpte in de aanval ontbrak en de ploegen ook niet bij machte waren de doodsteek toe te dienen. Met het uiteindelijke resultaat kregen de teams wat ze verdienden.

,,We hebben een gelijkspel behaald,”sprak teammanager Aren Buvens na afloop. ,,Weer een puntje tenminste.” “Ja, maar het was wel een lelijk gelijkspel”, verbeterde assistent-coach Cees van Sintmaartensdijk hem. ,,ODIN’59 is een stugge en daardoor moeilijk te bespelen ploeg,” lichtte de Zuidlander verder toe. ,,We hebben teveel geprobeerd het duel voetballend te beslissen,” vulde trainer Peter Wubben nog aan. ,,Eigenlijk best, maar schiet er dan wel eerst vier in.”

In de vijfde minuut was het al raak. Jurjen Dikker kwam in balbezit, werd geen strobreed in de weg gelegd door de verdedigers van Spijkenisse en schoot onhoudbaar voor doelman Dyron Bijl genadeloos raak. En, weer kregen de groen-witten dus vroeg in de wedstrijd een tegenslag te verwerken en deed dat in het vervolg van het duel met verve. De thuisclub, die met de achterste vier spelers, nauwelijks of nooit uit zijn schulp kroop, verweerde zich verdienstelijk tegen de Spijkenisser aanvalsdriften en hielden tot aan de thee het blazoen ongeschonden. Toch gaf het vertoonde spel de supporters het gevoel dat er beslist meer te behalen viel dan een gelijkspel.

Na het wisselen van speelhelft trokken de bezoekers direct massaal ten aanval en belegerden het vijandelijke doel onophoudelijk. Toen Spijkenisse even uitgeraasd was en de gastheer het initiatief overnam was het gelijk alle hens aan dek voor doelman Dyron Bijl die zijn uitstekende vorm van vorige week mee had genomen naar Heemskerk en zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde. Spijkenisse bleef echter de betere ploeg maar was niet in staat het beslissende moment te forceren. Steeds kwamen de spelers een stapje te kort, waren een beslissend momentje te laat of ontbrak het aan scherpte in de afwerking. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er toch. Elf minuten voor het eindsignaal kwam Sergio van Axeldongen in balbezit, prikte het leder in het vijandelijke doel en liet de zwaar op de proef gestelde meegereisde supporters toch juichen. In de absolute slotfase streden zowel ODIN’59 als Spijkenisse vol overgave voor de volle winst, De gastheer zocht via de counter het ultieme succes, de gasten probeerden middels gegroepeerd aanvallen het pleit te beslechten. Zonder succes evenwel zodat uiteindelijk een terecht gelijkspel de krachtsverhoudingen op een juiste wijze weergaf.

ODIN’59 – Spijkenisse 1-1 (1-0). 5′ Jurjen Dikker 1-0, 79′ Serginio van Axeldongen 1-1.
ODIN’59: Barry van Dijk, Lars Boekel, Milo Cremers, Jordi Tiktak (15′ Thom de Vries), Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (76′ Ahrmed al Mahdi), Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Jim Hulleman.
Spijkenisse: Dyran Bijl, Dustin Mijnders, Danny Groos (60′ Jazzy Adams), Felino Jardim, Sander Barragan, Stefano Goncalves (46′ Adam El Fazazi), Michael van Dommelen, Glenn Rijsdijk (82′ Vincent Verbond), Etienne Mariana, Sergio van Axeldongen, Marvin van der Pluijm.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Van den Burg uit Den Haag floot een goede wedstrijd en gaf geel aan Etienne Mariana en Marvin van der Pluijm van Spijkenisse en Mart Willemse van ODIN’59.                          A
antal toeschouwers 350.  Piet van Dijk

error: Content is protected !!