maandag, december 18

Passie en strijd leveren Jong punten op tegen koploper

Na een goede overwinning vorige week in Poortugaal tegen Oude Maas, was het belangrijk dat Jong Spijkenisse een serie zou neerzetten tot de winterstop om weer stiekem naar boven te kunnen kijken.

Op een koud Sportpark Jaap Riedijk trapte Spijkenisse om 10:30 af. De aanval werd direct gezocht en nog binnen 2 minuten werd het beloond. Een goede aanval over de linker kant werd afgerond, 1-0. De groen-witten gingen op zoek naar meer, de bal ging goed rond en Zuidland had geen direct antwoord op het spel. Na 17 minuten verdubbelde Jong Spijkenisse de score. Weer een aanval over de linkerkant die knap met het bovenbeen werd afgerond, 2-0. Na de goal werd Spijkenisse wat slordiger bij balbezit en zo kwam Zuidland iets meer in de wedstrijd. De laatste minuten voor de rust speelde zich af rond de middenlijn, Zuidland werd enkel gevaarlijk door een vrije trap die fantastisch gepakt werd door de debuterende 2e jaars B-keeper. Spijkenisse werd ook nog 2 keer gevaarlijk, maar stond het vizier voorin niet scherp op de beide momenten dat de keeper de bal losliet.
Rust 2-0.

Na rust begon Jong Spijkenisse goed en ging het op zoek naar de derde treffer. Binnen 5 minuten leek de wedstrijd dan ook in het slot te vallen. Vanuit een scherpe omschakeling kwam Jong Spijkenisse met 3 man eruit tegen 2 verdedigers. De situatie werd goed uitgespeeld en afgerond, 3-0.
Na de goal werd het voetbal bij Spijkenisse minder. Te snel werd de lange bal gespeeld en het veld werd steeds langer. Zuidland kwam meer in het spel en kreeg langzaam wat grip over de wedstrijd. Echter stond het achterin erg goed bij Jong. Bij elk duel kwam vaak een groen-witten als winnaar uit de bus en kon Zuidland niet heel gevaarlijk worden. Alleen de laatste 10 minuten was nog even billen knijpen. Vanaf de zijkant werd Zuidland nog 2x gevaarlijk, waarvan 1 bal op de lat, maar de keeper zou zijn doel schoon houden vandaag.
Eindstand 3-0.

Een groot compliment voor de passie en strijd die Jong Spijkenisse bracht gisteren. Eens niet de complimenten voor het veldspel maar wel 3 punten erbij.

Opstelling: