maandag, december 18

Productief o12 tegen Jonge Spartaan o13-1

Dat onze mannen van o12 goed kunnen voetballen wisten we wel, echter hadden we de laatste tijd wat problemen met het verzilveren van de kansen. Afgelopen week hadden we daarom nog uitvoerig getraind op het afronden en zou zich hopelijk vandaag uitbetalen in een aantal doelpunten.

We zijn weer zeer vroeg aanwezig en doen de warming-up in de mist en kou op het kunstgras waarbij de meeste overige wedstrijden zijn afgelast. Ook de tegenstander had last van de mist en arriveerde wat later als gepland maar konden we eindelijk aftrappen.
De 1e 10 minuten moeten we denk ik nog wakker worden want zijn we nog zwak in de duels tegen een team met een aantal fysiek sterke spelers. Gaandeweg de 1e helft worden we sterker en spelen we met bezieling. Langs de kant wat fotografen welke mooie shots van onze mannen maken met een mistige achtergrond. Met de omzetting van een aantal spelers op een andere positie lijken voorin wat meer af te dwingen en staan we door een individuele actie vanaf 30 meter al na 11 minuten op voorsprong.(1-0) Binnen 1 minuut na de openingstreffer wederom een snelle uitbraak van Spijkenisse en verdubbelen we de score. (2-0).
Halverwege de 1e helft zijn we even heer en meester in deze wedstrijd en domineren het spel. Na een fantastische een/twee combinatie komen we op een riante voorsprong van (3-0) In de euforie vergeten we soms wel goed positie-spel te spelen en gaan veel acties ook wederom door het midden waar de ruimtes eigenlijk op de flanken liggen. Hierdoor oogt het soms rommelig en kan zelfs Jonge Spartaan in de omschakeling een tegentreffer maken (3-1). Gelukkig kunnen we vlak voor tijd via een corner nog de 4-1 maken en gaan we met deze ruime voorsprong de kleedkamer in voor de rust.

Ondanks alle goede bedoelingen komen we niet lekker uit de kleedkamer en door een foute inspeelbal vanuit de verdediging kan Jong Spartaan snel overnemen en ligt bal al binnen 2 minuten in ons doel (4-2) Het lijkt even of er stroom op de bal staat want deze wordt vaak te snel ingeleverd en laat ook het kaatsen en opendraaien veel te wensen over.

Al met al door komen we halverwege de 2e helft door een mooi samenspel vanuit de 16-meter op een 5-2 voorsprong. Ondanks dat we vlak voor tijd nog een tegendoelpunt moeten incasseren via een corner moeten we onze mannen van o12 toch een compliment geven voor deze 5-3 overwinning, hetgeen we mentaal even nodig hadden.

Uiteindelijk wordt de wekenlange inzet nu ook beloond in punten en is dit een mooie opsteker naar volgende week waar we tegen koploper Rozenburg moeten spelen. Namens de gehele staf van harte gefeliciteerd met de 3 punten!!!

Met sportieve groet / Ron