maandag, december 18

Titanenduel op sportpark Jaap Riedijk

Zaterdag komt een van de meest vooraanstaande amateurvoetbalclubs uit Nederland bij ons op visite. Om half drie kruizen de groen-witten de degens met de nummer twee op de ranglijst de SV Spakenburg, dat een serieuze gooi doet naar het kampioenschap in de derde divisie.

De ploeg uit het voormalige vissersdorpje aan de Zuiderzee is zelfs al bezig met het volgend seizoen en verlengde vroegtijdig de contracten met de sterkhouders Barry Beijer, Leon ter Wielen en Mike Vreekamp. De club werd in 1931 opgericht, behaalde twee keer het algeheel amateurkampioenschap en verkeert in voortdurende staat van ‘oorlog’ met plaatsgenoot IJsselmeervogels. Trainer van de Blauwen is John de Wolf, die zelf actief voetbalde bij onder anderen Groningen, Feyenoord en Wolverhampton Wanderers en zes keer het shirt van Oranje droeg. In zijn trainersloopbaan redde hij als interim trainer Excelsior Maassluis van de ondergang.

Maar het wordt ook de strijd tussen de topscorers van de derde divisie Michael van Dommelen van Spijkenisse, die de ranglijst aanvoert en zijn belager Kees Tol van de Utrechtenaren. Spijkenisse probeert de reeks van twee zeges en twee gelijke spelen voort te zetten en punten af te snoepen van Spakenburg dat zich dus geen misstap kan veroorloven.

Het wordt een sfeervol duel met veel meekomende supporters. Een wedstrijd die eigenlijk niemand mag missen. Na de wedstrijd de derde helft met