dinsdag, januari 23

JONG SPIJKENISSE DOET GOEDE ZAKEN

EN KRUIPT OP 1 PUNT VAN DE KOPLOPER.

Voor de laatste wedstrijd van 2017 reisde de ploeg van Rody van Hemert af naar vv Strijen. Door het slechte weer van de afgelopen week werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras dat niet in het nadeel was van de meer technische spelers van Spijkenisse.
Spijkenisse begon aardig maar kwam niet tot grote kansen. Na een kwartier kwam de ploeg wel los. Het tempo werd opgeschroefd en Jong Spijkenisse creëerde nu aardig wat mogelijkheden. Na 20min was het raak, een vlot lopende aanval werd knap afgerond, 0-1. De groen-witten gingen direct op zoek naar meer en dat gebeurde snel. Weer een goede aanval over de vleugel werd afgerond door de mee opgekomen middenvelder, 0-2. Er was niks aan de hand voor Jong Spijkenisse maar vanuit het niks kwam Strijen terug in de wedstrijd. Door een lange bal kwam een geel-zwarte aanvaller zowaar 1 op 1 met de keeper en klopte zo de defensie die eigenlijk al weken amper een kans weggeeft. 1-2 Rust.
Na rust was Spijkenisse op zoek om snel de voorsprong te vergroten. Strijen dat nu wel via het middenveld wilde voetballen kreeg ook zowaar wat kansen. Spijkenisse creëerde geen grote kansen, maar bij de eerste goede aanval was het wel raak, 1-3. Strijen zocht naar de aansluiting maar Spijkenisse leek toch de wedstrijd in het slot te gooien. Een goede combinatie rond de zestienmeter werd oog in oog met de keeper afgerond. De wedstrijd leek gelopen, echter kwam Strijen terug in de wedstrijd. Bij een wel/niet overtreding rondom de middenlijn stopte de hele groen-witten ploeg in afwachting van het fluitje van de leidsman. Echter ging Strijen gewoon door en scoorde 2-4. Strijen dacht aan een laatste offensief, maar Spijkenisse sloeg deze goed af. Vanuit een corner maakte Jong Spijkenisse 2-5, tevens de eindstand.
Opstelling: Quinton Arbmann – Riwesh Ramawadh (’72 Giovanny dos Santos) – Mike van Haften – Danny Kerpel – Serkan Celen – Sven Versprille – Calvin Gomes Perreira – Tim van der Lijn – Calvin Custodio Monteiro (’67 Leonardo dos Reis Vieira Silva) – Tom den Boer – Jordy el Yaakoubi (’88 Ginovanni Boom)
Door de overwinning klimt Spijkenisse naar plek 3, op 1 punt achter de koplopers. Het beloofd na de winterstop spannend te worden in 2D, aangezien de top 8 op enkel 4 punten van elkaar staat. Volgende week speelt Jong Spijkenisse uit bij Smitshoek in de 3e ronde van de KNVB beker om vervolgens te genieten van een welverdiende winterstop.