dinsdag, januari 23

Spijkenisse laat succes voor rust lopen + Samenvatting

Voor Spakenburg volstaat een helft
Spijkenisse – Het zag er in de eerste helft naar uit dat Spijkenisse voor de thee al de verjaardag van trainer John de Wolf van Spakenburg de dag er na zou verzieken. Die gerechtvaardigde hoop bleek echter ijdel. De gasten uit het voormalige vissersdorp rechtten na de pauze even de rug gingen en er na een 0-0 ruststand met een 2-0 overwinning vandoor. Kampioenskandidaat Spakenburg kroop op de ranglijst in de tweede helft dichterbij lijstaanvoerder Jong Almere terwijl Spijkenisse blijft veroordeeld tot het strijden in de gevarenzone.

Team van de week JO11-12 + JO11-9

,,Het was een erg slechte wedstrijd zeker van onze kant,” concludeerde de topscoorder van de Spakenburgers Kees Tol na het behalen van de winst. ,,Twee sublieme momenten na de rust van ons bleken voldoende voor de winst in misschien wel de slechtste wedstrijd tot nu toe in deze competitie. Daarom mogen we niet mopperen. Snel vergeten dit duel en op naar de volgende tegenstander.” De ontmoeting bleef overigens verstoken van het duel tussen de twee beste schutters Michael van Dommelen van Spijkenisse en Kees Tol van Spakenburg omdat trainer Peter Wubben zijn schutter Van Dommelen en ook Serginio van Axeldongen aanvankelijk buiten de selectie hield. Het duo kwam wel nog diep in de tweede helft binnen de lijnen maar kon de inmiddels opgelopen 2-0 achterstand niet meer repareren. ,,Van Dommelen was licht geblesseerd en bovendien houden wissels de scherpte in de ploeg,” motiveerde Wubben zijn keuze die zeker voor de rust goed uitpakte.

Spijkenisse was aanvankelijk de beduidend betere ploeg. Reeds na twee minuten zag trainer John de Wolf van de bezoekers de bui al hangen en meldde zich aan de zijlijn om zijn discipelen voor het naderende gevaar te waarschuwen. De thuisclub speelde onbevangen, combineerde naar hartenlust en kwam met de regelmaat van de klok in kansrijke posities voor doelman Leon ter Wielen, die zijn handjes mocht dichtknijpen dat het Spijkenisser vizier slordig was afgesteld. Zeker in de negenendertigste minuut. De gastheer meldde zich middels een snel opgezette aanval voor het vijandelijke doel en kreeg via Jazzy Adams, Daan Bourgonje en Marvin van der Pluijm tot drie keer toe een gelegenheid om het bal te openen. Tevergeefs, want even zoveel keren werd de inzet geblokt en kwam Spakenburg met de schrik vrij. Tot aan de rust bleef Spijkenisse de betere ploeg en mocht de kampioenskandidaat uit de provincie Utrecht de handjes dichtknijpen dat geen averij werd opgelopen.
Ook oefenmeester John de Wolf concludeerde in de rust dat het zo niet verder kon en bracht Tom Menting en Youri Koelewijn binnen de lijnen. Het zorgde voor meer snelheid, grotere vindingrijkheid en dus hernieuwd elan binnen de ploeg die tot dan toe eerder uitgeblust dan gemotiveerd voor de volle winst acteerde. Twee minuten na de hervatting begon het doek voor Spijkenisse dan ook al te vallen. Vanuit een voorzet vanaf de rechterflank kwam de bal in tweede instantie voor de voeten van Barry Beijer die geheel vrijstaand het leder in het Spijkenisser doel werkte. Een kwartier later was het weer raak. Philip Ties verdubbelde de Spakenburgse voorsprong en besliste de wedstrijd alhoewel Wubben vertwijfeld nog Van Dommelen en Van Axeldongen in de ploeg bracht om het tij op de valreep nog te keren. Met een uitstekende eerste helft en een ongelukkige tweede aflevering liep Spijkenisse tegen de lamp en moet weer alle zeilen bijzetten om de misstap goed te maken.
VV Spijkenisse-Spakenburg 0-2 (0-0). 47′ Barry Beijer 0-1, 64′ Philip Ties 0-2.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Vincent Verbond, Eric Polet (77′ Etienne Mariana), Marvin van der Pluijm, Stefano Goncalves, Sander Barragan (65′ Michael van Dommelen), Jazzy Adams, Danny Groos, Felino Jardim, Daan Bourgonje (68′ Serginio van Axeldongen), Glenn Rijsdijk.
Spakenburg: Leon ten Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Tom Oostingen (46′ Tom Menting), Philip Ties, Mike Vreekamp, Kees Tol, Jasper Waalkans, Bert Steltenpool (46′ Olivier Pilon), Sten Vreekamp. Scheidsrechter: De Cock uit Waalwijk leidde het duel verdienstelijk en hield de kaarten op zak.
Aantal toeschouwers: 450.
Tekst: Piet van Dijk