dinsdag, januari 23

Spijkenisse en Wubben gelauwerd in sportgala Nissewaard

Vanwege het onlangs behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse en de daaraan verbonden promotie naar de derde divisie zijn de voetballers van Spijkenisse en trainer Peter Wubben onderscheiden met de titel sportploeg en oefenmeester van het jaar 2017.

Een trotse aanvoerder Felino Jardim, die al weer drie jaar de kleuren van de groen-witten met verve en vol overgave verdedigt nam trots de onderscheiding in een goed gevuld theater De Stoep met een brede glimlach in ontvangst. ,,Het is een erkenning voor de gehele vereniging,” sprak Felino Jardim zichtbaar blij. ,,Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Van de vrijwilligers die de velden verzorgen tot en met de toeschouwers die onze wedstrijden volgden en volgen. Een resultaat van het collectief waarvan we deel uit maken. Ik voel me erg trots.”

Ook trainer Peter Wubben, die vergezeld werd door zijn dochter Anika en zoon Thomas, was zeer ingenomen met de onderscheiding die hij uit de handen van burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard kreeg. ,,Het geheim is dat ik mijn eigen koers ben blijven varen, ondanks de vele andere meningen,” verklapte Wubben zijn geheim van het succes. ,,Trek je niets aan van anderen, voer je eigen plan uit. In ons geval met attractief en aanvallend voetbal. Dat advies wil ik ook jeugdspelers meegeven. Blijf in alle opzichten onder alle omstandigheden jezelf en laat je zo min mogelijk door anderen beïnvloeden.”
Wubben is overigens een treetje hoger aan het knokken om de plek in de derde divisie te behouden en houdt daarbij vast aan zijn vertrouwde concept. ,,Alleen kwam ik het vorig seizoen vaker blijer thuis,” erkende Wubben zijn actuele gemoedstoestand. ,,Dat is dit seizoen wel anders want we verliezen naar mijn smaak te veel, vraag maar aan mijn kinderen.”
Met de belofte een gastcollege te verzorgen voor gemeenteraadsleden over zijn werkwijze stortte Wubben en zijn succesvolle spelers zich in de derde helft en keken onder het genot van wat vocht met voldoening terug op een groen-wit gekleurde avond. Met dank aan Piet van Dijk.

Overzicht alle winnaars:
Donna Jansen (aangepaste sporten)
Joey van ’t Verlaat (sportman)
Larissa van Krevel (sportvrouw)
Badmintonclub BSRS (high five award)
Peter Wubben (trainer)
Vijay Nanhoe (karate)
Spijkenisse (club)
Richard de Bijl (oeuvre award)

Van harte gefeliciteerd!