maandag, juli 16

Jo11-12 vliegt dankzij slechte tweede helft uit de beker

SHO JO11-8 – Spijkenisse JO11-12 6-3 (1-2)

Het was alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld, maar ook de trainingen waren de afgelopen weken door Sinterklaas en de weersomstandigheden niet doorgegaan. Vorige week waren we wel het Elftal van de Week zodat we met het eerste elftal het veld op mochten toen ze tegen Spakenburg moesten voetballen. Het was een koude ervaring, maar de jongens vonden het wel fantastisch en werden ook nog beloond met een patatje en wat te drinken.
Zonder wedstrijdritme moesten we vandaag dus uit spelen tegen SHO JO11-8 voor de beker. Het beloofde een pittige tegenstander te worden, want SHO staat in hun competitie stijf bovenaan en weet makkelijk te scoren. Vooraf werden de jongens van Spijkenisse goed geïnstrueerd over de tegenstander en de speelwijze. De scheidsrechter floot om 8.32 uur voor het beginsignaal en we begonnen direct goed aan de wedstrijd. Spijkenisse kreeg al gelijk in het begin een corner, maar de verdediging van SHO onderschepte de bal voordat wij tot een scoringskans kwamen. Het was Jören die goed meeverdedigde en de counter van SHO onschadelijk maakte. Kort hierna begon de eerste aanval van Spijkenisse bij Syde, die met een mooie kapbeweging zichzelf vrijspeelde en vervolgens een pass gaf op Jören. Jören liep door en probeerde een voorzet te geven op Dean. De verdediging van SHO stond echter goed opgesteld en hierdoor stokte de aanval.
In de 7e minuut kreeg SHO een corner waarna de bal via een hak van een speler van Spijkenisse in het doel verdween (1-0). Direct na de aftrap begon Dean aan een aanval. Hij kwam tot een schot, maar de bal ging rakelings naast het doel. In de 13e minuut kreeg Spijkenisse een vrije trap op grote afstand van het doel van SHO. Dean legde aan voor een schot en de bal ging via een verdediger van SHO hard in het doel, de keeper kansloos achterlatende (1-1).
SHO was het op dat moment even kwijt. Direct nadat SHO de aftrap had genomen, kwam Dean aan de bal en wist opnieuw te scoren (1-2)!
Voor de rust kregen we nog twee kansen de voorsprong verder te vergroten. Eerst was er een mooie aanval die bij Dean begon. Hij gaf een pass op de vrijstaande Valentino, die hierna doorliep en een voorzet op de Dean wilde geven. Zijn voorzet was echter net te scherp, zodat Dean er niet bij kon. Vlak voor het rustsignaal had Dean nog een grote kans, maar zijn schot ging links naast het doel.
Zo gingen we dus met een 1-2 voorsprong de rust in en dat was zeker niet onverdiend. Trainer Henk tekende voor de verdediging en de aanval uit wat er van ze werd verwacht in de tweede helft, zodat we vol vertrouwen hieraan gingen beginnen.
We waren nog geen drie minuten bezig aan de tweede helft toen SHO een corner kreeg. Een speler van SHO schoot een dwarrelend schot op doel, maar Dean wist de bal nog te keren op de doellijn. Althans dat dachten we. De scheidsrechter beoordeelde dat de bal de doellijn had gepasseerd en gaf een doelpunt aan SHO. Vanaf de kant was er twijfel over de juistheid van deze beslissing, maar zonder doellijntechnologie hebben we natuurlijk geen poot om op te staan en was SHO hiermee op gelijke stand gekomen. Ditmaal was het Spijkenisse dat de weg kwijt was en in zes minuten tijd wist SHO 3x te scoren (5-2). Spijkenisse speelde totaal anders dan de eerste helft. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en de koppies van sommige jongens gingen veelvuldig hangen als er iets verkeerd ging. Tevens werd er niet meer in positie gespeeld, waardoor SHO ruimte kreeg en wij veel balverlies hadden. Het is dat met name Lorenzo goed stond te verdedigen, anders was SHO nog veel verder uitgelopen. In de 20e minuut wist SHO de score desondanks nog verder te vergroten tot 6-2.
In de 22e minuut had Dean een grote kans om de achterstand te verkleinen. In plaats van dat hij op doel schoot, wilde hij de bal over de doellijn lopen. De keeper van SHO wist dit echter te voorkomen. Hierna had Spijkenisse nog een corner, genomen door Dave. De bal kwam bij Ruben terecht, maar hij raakte de bal maar half waardoor de bal links naast het doel verdween. Vlak voor het eindsignaal had Spijkenisse de laatste kans. De aanval begon bij Dean die de bal op Syde speelde. Syde speelde de bal vervolgens op Jören die met zijn rechterbeen wist te scoren (6-3). Het lijkt overigens misschien dat dit een goed uitgespeelde aanval was, maar er was van alles op aan te merken. De bal had veel eerder en sneller overgespeeld moeten worden.
Na deze laatste goal floot de scheidsrechter het eindsignaal. Spijkenisse heeft een slechte tweede helft gespeeld na juist een prima eerste helft te hebben gespeeld. Hierdoor hebben we totaal onnodig verloren. Meerdere jongens speelden hun eigen wedstrijd en luisterden niet naar de aanwijzingen van de leiders. Na de wedstrijd werd er door een paar jongens nog commentaar gegeven op de scheidsrechter over de 2-2 en bleven hierover doorgaan tegen de scheidsrechter. Dit is onnodig, ongepast en onacceptabel. In plaats daarvan moeten we de hand in eigen boezem steken. In de kleedkamer konden we vandaag overigens een voorbeeld nemen aan de discipline van het team van Feyenoord dat bij ons in zat.
We gaan nu de winterstop in en hopelijk weten we de tweede competitiehelft constanter te voetballen en beter gedisciplineerd. Het zit er zeker in, want we hebben tenslotte ook een aantal wedstrijden uitstekend gespeeld.
De technische staf van de JO11-12 wenst iedereen fijne feestdagen toe en een gezond 2018.