zaterdag, juli 21

Dirk Kuyt ziet nog perspectief voor Spijkenisse + samenvatting

0

Ondanks wederom onnodig verlies tegen Quick Boys

Katwijk – Het is welhaast om moedeloos van te worden. Wederom leek Spijkenisse op een verdiende overwinning af te steven en wederom kregen de groen-witten de deksel op de neus. Na een 1-0 voorsprong met de rust trok Quick Boys, dat speciaal voor de gelegenheid begeleid werd door oud-Feyenoorder Dirk Kuyt, met een 3-1 nederlaag tegen Quick Boys, aan het kortste eind. Het fanatiek meelevend publiek ontstak na het laatste fluitsignaal het Bengaals vuurwerk en vierde eindelijk weer eens een thuisoverwinning van hun idolen fanatiek en langdurig. Spijkenisse rook aan succes maar droop zwaar teleurgesteld af.

,,Erger kan haast niet,” verzuchtte Daan Bourgonje die in de vierenvijftigste minuut het strijdperk verliet en werd vervangen door Serginio van Axeldongen vanaf de kant wanhopig. ,,Het is zwaar balen. We hebben de kansen voor succes gehad, niet benut en verdedigend enkele weliswaar kleine, maar fouten gemaakt. Het voelt niet goed om zo de winterstop in te gaan en volgend jaar de draad weer op te pakken.” ,,Ach, Spijkenisse hoeft zich, zoals ik het zie, geen zorgen te maken,” liet Dirk Kuyt weten die de ontslagen trainer Jan Zoetman speciaal voor de gelegenheid verving. ,,Zoals ik het vandaag heb beleefd hoeft Spijkenisse zich geen zorgen te maken voor eventuele degradatie. Het is een goede ploeg die in de tweede competitiehelft nog aardig wat puntjes gaat pakken. Zij waren gelijkwaardig aan ons. Wij waren gelukkiger in de afwerking.”

Zeker voor de rust deed Spijkenisse niet onder voor het onsamenhangend spelend Quick-Boys, speelde in de verdediging overtuigend, voedde naarmate de helft vorderde immer meer de aanval en nam een 1-0 voorsprong toen uit zo’n aanval de bal onnauwkeurig door doelman Anthony Bentem werd weggewerkt en bij Marvin van der Pluijm terechtkwam. Van der Pluijm spoedde zich richting doel, hield zijn hoofd koel en verraste de teruggerende Bentum met een bloedzuivere lob. Het signaal tevens voor Quick Boys om aanvallend actiever te worden en Spijkenisse onder druk te zetten en te houden. Die inspanning leidde tot een heus bombardement op het Spijkenisser doel. Tot twee keer toe ranselde doelman Dyron Bijl de bal uit inzetten van Ricardo Kuyvenboven en Hamza Bpokhari uit het doel en kegelde Delano Cohen uiteindelijk het leder over het doel zodat de kemphanen met een 1-0 voorsprong voor de bezoekers richting thee gingen om te rusten.

In de beginfase van de tweede aflevering hervatte Spijkenisse de ontmoeting gedisciplineerd en gaf de tegenstander geen enkele ruimte om in zijn spel te komen. Het leek er zelfs op dat Spijkenisse niks te duchten had en kreeg van de tegenstander zodat de trouwe supporters zich al rijk rekenden. Ten onrechte want diezelfde supporters weten intussen als geen ander dat Spijkenisse er welhaast een gewoonte van heeft gemaakt om in bijna elke ontmoeting onnodig te blunderen. Zo ook in Katwijk. Onoplettendheid, het onnauwkeurig passen van de bal en het niet aansluiten van de linies straften Tim Bloemendaal, Yordi Teijsse en Jesse van Nieuwkerk genadeloos af en bogen de 1-0 achterstand om in een niet meer verwachte 3-1 voorsprong. Spijkenisse drong nog aan maar miste de overtuiging en koelbloedigheid om het tij nog te keren. Met een nederlaag verdween de ploeg van trainer Peter Wubben in de winterstop en kan drie weken nadenken over de manier waarop de ploeg in de tweede helft van de competitie uit de misere kan komen.

Quick Boys-Spijkenisse 3-1 (0-1). 36′ Marvin van der Pluijm 0-1, 54′ Tim Bloemendaal 1-1, 62′ Yordi Teijsse 2-1, Jesse van Nieuwkerk 3-1.
Quick Boys: Anthony Bentem, Mohamed Mahmoed, Reda Kharchouch, Yordi Teijsse, Hamza Bouhari, Ricardo Kuyvenhoven, Delano Cohen, Noah Barendse, Tim Bloemendaal, Kelvin, Mayhard (89’Arie de Vreugd), Jesper Hogedoorn.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etien Mariana, Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm (81,’ Tim van der Lijn) Stefano Goncalves, Jazzy Adams, Danny Groos, Felino Jardim, Daan Bourgonje (53′ Serginio van Axeldongen), Glenn Rijsdijk. Bijzonderheden: Scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen floot redelijk en gaf Etien Mariana van Spijkenisse een gele kaart.
Met dank aan Piet van Dijk
en Quick Boys voor de (onderstaande) beelden

error: Content is protected !!