dinsdag, januari 23

Spijkenisse pakt voorbereiding op in buitenland

Groen-witten laden accu op in Albufeira (Faro-Portugal)

Spijkenisse – De 13 januari van het volgend jaar is een dag die in menig hoofd van aanhangers, spelers en technische staf van Spijkenisse staat gegrifd. Dan immers komt Capelle op bezoek op het Jaap Riedijk sportpark. Een wedstrijd van overlevingsbelang voor beide teams en daar past een contentieuze voorbereiding bij. De groen-witten laten niets aan het toeval over en reizen ter voorbereiding op deze belangrijke ontmoeting naar Portugal. Vanaf Schiphol naar Albufeira waar de zonnige temperaturen de spieren moeten laven en er aan bij moeten dragen dat de mannen van Wubben optimaal aan de herstart van de competitie verschijnen.

Estadio da Nora in Ferreiras.

Albufeira is een stad en provincie in het district Faro aan de Atlantische Oceaan. Naast een jachthaven beschikt de stad ook over een schitterende golfbaan en is het een zeer aangenaam en prettig vertoeven daar. Bij de ongeveer 14000 inwoners zullen de Spijkeniser voetballers zich snel op hun gemak voelen en optimaal voorbereid op het vervolg van de competitie in Spijkenisse terugkeren.

Onder de Portugese zon speelt Spijkenisse twee oefenwedstrijden. Jodan Boys uit Gouda fungeert als spattingspartner. De ploeg van trainer Dennis van der IJssel staat momenteel op de zesde plaats en staat al een straatlengte achter op het leidende duo Noordwijk en Ter Leede. Jodan Boys is een toonaangevende vereniging in Gouda en speelt niet alleen op sportgebied een belangrijke rol. Ook maatschappelijk timmert de club aan de weg, herbergt meer dan 1000 leden en speelt de thuiswedstrijden in sportpark Oosterwei waarin 2500 toeschouwers kunnen genieten van de verrichtingen van het uithangbord van Jodan Boys.

De tweede tegenstander van Spijkenisse is eerste klasser Oranje Wit uit Dordrecht. De tegenstander voert het tweede rijtje op de ranglijst in de eerste klasse B aan en speelt eigenlijk een onbezorgde competitie. Voor de bovenste plaats is de ploeg te zwak gebleken en voor de laatste plaats hebben de Dordtenaren niets te duchten. Naast voetballen kan er ook worden getennist en gebiljart. Oranje Wit speelde in 2013 in de hoofdklasse maar degradeerde prompt weer naar de eerste klasse.
Iedere overwinning levert drie punten op, een gelijkspel 1 punt en tevens levert elk doelpunt ook een punt. Een team dat in de eerste ontmoeting verliest kan met een monsterzege in de tweede wedstrijd dus nog poulewinnaar worden.

Jodan Boys, Spijkenisse, Oranje Wit en RKAVV trappen om 13:00 uur af in Estadio  da Nora, Ferreiras.

Spijkenisse kiest op donderdag 4 januari het luchtruim en keert op maandag 8 januari weer terug op het oude, vertrouwde nest.

Met dank aan Piet van Dijk