zaterdag, juli 21

Spijkenisse start voorbereiding behoedzaam

0

Vierde plaats op het 25 ste O.N.S. zaalvoetbaltoernooi

Spijkenisse – Met een uitgedunde, kleine selectie is Spijkenisse inmiddels begonnen met de voorbereiding op de tweede seizoenhelft Spijkenisse doet jaarlijks mee aan het O.N.S. zaalvoetbaltoernooi en ontbrak ook op deze 25 ste editie dus niet. Alleen hoe vaak de groen-witten de jaarafsluiting in het Spijkenisser voetbal op hun naam schreven kon niemand van de organisatie beantwoorden. “Dat weten we niet,” reageerde de wedstrijdleider. “Maar veel in elk geval, schrijf maar heel veel.” Waarvan acte. Het steekspel werd gewonnen door O.N.S. dat in de finale de specialisten van het zaalvoetbal de OACN Boys in de strafschoppenreeks met 4-3 versloeg.

Spijkenisse opende het bal in de sporthal Olympia tegen SCO’63 behoudend en zocht de aanval alleen als die mogelijkheid zich voordeed. Treffers van Rephendry Amsterdam en Felino Jardim leverden een 2-0 overwinning op. Dezelfde Jardim was doeltreffend in de volgende aflevering tegen Sportclub Botlek, maar Spijkenisse incasseerde vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker. Tom den Boer voelde zich echter de gehele avond op zijn gemak, bleef koelbloedig en bracht zijn ploeg de niet meer verwachte winst met 2-1. O.N.S. dat een stel huurlingen had opgetrommeld bleek vervolgens een maatje te groot. Onder aanvoering van Robbert de Vos, actief bij Jong FC Groningen en de absolute uitblinker van het gehele toernooi Joshua Zirkzee, die de kleuren van Bayern Munchen in de jeugd verdedigt, moest Spijkenisse er met een 3-1 nederlaag, tegendoelpunt van wederom Tom de Boer, aan geloven. Ook tegen de OACN Boys liep het niet van een leien dakje maar toch sleepte Spijkenisse via een treffer van Rephemdry Amsterdam een puntendeling (1-1) uit het vuur. Tom den Boer liet zich nog eens gelden tegen GHVV en balde twee keer het vuistje na het maken van even zoveel treffers. De 2-0 zege was dan ook dik verdiend. Spijkenisse had de kansen op een finaleplaats in eigen hand, doch liet zich verrassen door Hekelingen dat extra energiek het duel aanging en het weleens wilde weten. De 1-0 overwinning voor de buren van Spijkenisse was dik verdiend en totaal verrassend. Spijkenisse greep naast de beker maar kon terugzien op een uitstekende gelegenheid om de spieren los te waken voor de jaarwisseling.

Spelers: Tom den Boer, Daniel Furtado Oliveira, Glenn Rijsdijk, Rephendry Amsterdam, Felino Jardim, Gino Suarez en Leo Timmer.

Eerstvolgende training is 2 januari.

Met dank aan Piet van Dijk
en Foto-OK.nl

error: Content is protected !!