maandag, april 23

Groeten uit Albufeira

Spijkenisse op trainingskamp

Spijkenisse – Het ontvluchten van de doorgaans milde winters in Nederland biedt tegenwoordig geen garantie meer voor een zonnig verblijf in Portugal. Daarvoor is het weer te grillig en onberekenbaar geworden. Desalniettemin heeft de winterstop in de harten van menige voetbakker een prominente plaats ingenomen. “Ik kijk er rijkhalzend naar uit,” liet verdediger Glenn Rijsdijk in een vraag gesprek onlangs nog vol overtuiging nog weten. “Met zijn allen aan de verwezenlijking van een bepaald doel werken. Voor mij zijn dit de krenten in de pap.” Was oorspronkelijk het doel de conditie na de relatief luie periode rondom de feestdagen verbeteren, tegenwoordig is het trainingskamp in de winterperiode van belang om de onderlinge saamhorigheid te verbeteren, de doelstelling halverwege te evalueren en daar waar nodig bijstellingen door te voeren. Was het traininskamp oorspronkelijk het domijn van profclubs, immer meer amateurverenigingen maken tegenwoordig gebruik van deze mogelijkheid om bij te dragen tot het beter presteren in de tweede competitiehelft. Bovendien is een verblijf in het buitenland financieel goedkoper dan in het eigen land. En zo streek het vlaggenschip van Spijkenisse neer in Portugal, het district Faro aan de Atlantische Oceaan, de stad Albufeira, 14000 inwoners.
Matige prestaties
Na dagen van hard, nee keihard trainen kruisten de groen-witten zaterdag de degens met eerste klasser Oranje-Wit uit Dordrecht en hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda. De Dordtenaren maakten eerst nog van de gelegenheid gebruik om het contract met trainer Pippy Pruymboom te verlengen alvorens Spijkenisse kansloos met een 2-0 nederlaag naar de kleedlokalen in het Estadio da Nora in Ferreiras te sturen. “Een erg slechte wedstrijd van onze kant,” oordeelde elftalleider Look Lugtenburg spijkerhart na het duel van 2x 25 minuten. In de daaropvolgende direct aansluitende ontmoeting rehabiliteerde Spijkenisse zich enigszins door met een 0-0 gelijkspel van het veld te stappen. “Beduidend meer inzet, beter voetbal en het aanzien waard,” zo luidde de mening van gelegenheidsannalyticus Lugtenburg. “Geen winst tegen twee teams die in een competitie lager speelden,” vond trainer Peter Wubben. “Het had eigenlijk niet zo mogen zijn.
De sfeer in de groep leed er niet onder. Die bleef opperbest in de wetenschap dat de nakende thuiswedstrijd in de competitie tegen Capelle pas echt telt. Een fikse strandtraining op zondag, oefenen op dinsdag tegen Kozakken Boys en de afsluitende training op donderdag resteren nog om het voorlopige ultieme doel, winst thuis tegen Capelle, voor elkaar te krijgen. En, daar doet Spijkenisse, met uw hulp alles aan.
met dank aan Piet van Dijk