donderdag, mei 24

Interview Giovannie Sondag (Jo13)

Giovannie met Gino

Giovannie Sondag wil profvoetballer worden;
maar niet ten koste van alles

Spijkenisse – Het is een jongensdroom die uit moet komen en waarvoor hij alles doet. Profvoetballer worden, zijn geld later verdienen met zijn hobby.

Giovannie Sondag weet echter als geen ander dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Zijn vader Raymond rook ook al aan het walhalla van het voetbal, maar redde de sprong niet. Hij bleef steken bij Sparta Rotterdam, Zwart-Wit 28, inmiddels ter ziele, Spartaan’20, Rijnmond-Hoogvliet en DEH en weet dus van wanten. Hij staat zijn zoontje met raad en daad bij, heeft oog voor de betrekkelijkheid van het streven en waakt over Giovannie zoals een goed ouder het betaamt.

Op welke school zit je en wat wil je worden als het met het prof voetballen niet lukt?
Ik zit op de Christelijke basisschool De Bron. Als het niet lukt om beroepsvoetballer te worden dan wil ik in Rotterdam in de haven gaan werken. Ik zit nu in groep 8 en ga na dit schooljaar naar de Oude Maas. Ik ben twaalf jaar.

Bij welke clubs heb je al gevoetbald en waar ben je begonnen?
Ik ben bij de voetbalschool van Hekelingen begonnen. Daarna ben ik naar SCO gegaan waar ik in de F1 speelde. Daarna terug naar Hekelingen in de F1 en E3. En toen naar Spijkenisse naar de E1, D2 en nu de D1 waarmee we in de tweede divisie spelen.

Diego Maradona

Wat zijn je favoriete clubs en spelers?
In Nederland Feyenoord natuurlijk en in Europa Celtic. Daar zingen de toeschouwers de gehele wedstrijd. Of ze nu voor of achter staan. Dat doet er niet toe. Nergens een betere sfeer dan daar. Als voetballer vind ik Modric van Real Madrid erg goed en Maradona. Op die twee spelers zou ik wel willen lijken. Qua voetballen dan he.

Welke muziek vind je het leukst?
Broederliefde. Die maken muziek die iets betekent en dus wat voorstelt.

Voor welke club heb je het liefst gespeeld tot nu toe?
Voor Spijkenisse. Hier gaat het tenminste ergens op. Elke wedstrijd willen we winnen en doen ons uiterste best daarvoor. We krijgen aanwijzingen hoe het beter kan en zijn teleurgesteld als we verliezen. Bij die andere clubs maakte het allemaal niet zoveel uit. Of we nu wonnen of verloren. Er wordt bij Spijkenisse van je verwacht dat je goed speelt.

Jullie willen dus kampioen worden. Lukt dat nog?
We staan nu op de vierde plaats. We gaan er alles aan. Maar ik betwijfel het. We hebben al eigenlijk te veel punten laten liggen. Opgeven doen we echter niet.

Ga je weleens naar het eerste van Spijkenisse kijken?
Af en toe. Als we ver weg moeten spelen ben ik de hele zaterdag kwijt. En vaak spelen wij thuis en zij uit. Maar als ik de kans krijg ga ik wel kijken. We trainen ook nog drie keer per week en ben dus bijna in mijn hele vrije tijd met mijn eigen voetballen bezig. Voorlopig heb ik geen tijd voor andere dingen.

Komende zaterdag aanvang 10.45 uur thuis gaat de jacht op het kampioenschap verder. Tegenstander op het Sportpark Jaap Riedijk is Nuenen uit de buurt van Den Bosch in Brabant. Dan zet Giovannie Sondag ook weer een hele kleine stap in de richting van de verwezenlijking van zijn ultieme doel: profvoetballer worden en als dat niet lukt in de Rotterdamse haven werken.

De appel valt in huize Sondag bepaald niet ver van de boom.