zondag, februari 25

Jo11-12 speelt veelbelovende oefenwedstrijd tegen Botlek

Botlek Jo11-5 – Spijkenisse Jo11-12 4-4 (0-1)

De oefencampagne van de JO11-12 ging vandaag verder tegen Botlek JO11-5. Tegen dit team hadden we al in het begin van het seizoen gespeeld en toen waren we al goed aan elkaar gewaagd. Dat Spijkenisse toen met 4-3 had gewonnen, gaf geen garantie op een goede afloop vandaag.
We moesten het vandaag helaas doen zonder reserves (alhoewel dat met het frisse weer ook weer niet heel erg was). Lorenzo is geblesseerd en Jaysen moesten we door een ongelukje thuis missen. Jaysen kwam zijn teamgenoten wel aanmoedigen en dat werd zeer gewaardeerd.
Om 10.00 uur begonnen we aan de wedstrijd waarbij Syde dus in de verdediging moest spelen vanwege de afwezige jongens. Verder speelde Dave centraal in de verdediging en Ruben rechtsachter. De andere jongens speelden op hun normale positie.
Botlek begon direct dreigend aan de wedstrijd, maar Dave en Ruben zorgden met goed verdedigend werk dat Botlek niet tot aan het doel van Divano kon komen. In de 2e minuut gaf Dean een mooie dieptepass op Valentino waarna Valentino zijn eerste schot op doel afvuurde. Zijn schot ging helaas net naast. Vlak hierna zagen we een zelfde scenario. Dean gaf opnieuw een pass op Valentino, maar ditmaal was de bal iets te scherp, waardoor Valentino er net niet bij kon, maar de keeper wel. Spijkenisse bleef in de aanval en dit keer probeerde Dean zelf te scoren met een afstandsschot. De keeper van Botlek wist de bal echter te keren.
In de 8e minuut lukte het Dean wel om de 0-1 te scoren. Met een schitterend afstandsschot door het midden wist hij de bal in het net te krijgen, nadat de aanval op rechts was begonnen bij Valentino.
We zagen de hele eerste helft heel goed samenspel, waarbij Dean strooide met passes. Ik zag bij verschillende mensen, waaronder de assistent van de assistent, een traantje van geluk.
In de 13e minuut gaf Dean een voorzet op Jören, maar de bal was iets te scherp. Jören had vandaag overigens niet helemaal zijn dag, maar misschien was hij nog niet helemaal hersteld van zijn groeistuip van vorige week.
In de 18e minuut zagen we een hele mooie één twee tussen Valentino en Dean waarna Dean in scoringspositie kwam. Het schot van Dean werd echter gekeerd door de keeper. Divano had het nog niet heel druk gehad, maar de keren dat hij de bal had, schoot hij de bal goed uit. In de 21e minuut trapte hij uit naar Dean, die vervolgens direct kon opstomen naar het doel van de tegenstander. Zijn schot ging echter net naast het doel. Net voor rust had Botlek een grote kans om gelijk te maken. Er werd keihard op doel geschoten, maar Divano keerde de bal uitstekend! Zo gingen we dus met een verdiende voorsprong de rust in.
Na de limonade maakten we ons op voor de tweede helft. We waren amper begonnen of Botlek maakte de gelijkmaker al (1-1). Dit kan natuurlijk gebeuren en de jongens bleven positief tegen elkaar. Vlak hierna gaf Dean een voorzet op Jören, maar Jören schoot over de bal heen. In de tweede minuut kwam Valentino aan de bal, die vervolgens een pass gaf op Dean. Dean begon aan een mooie dribbel, waarna hij met een prima schot de keeper van Botlek kansloos liet (1-2).
In de minuten die volgden hadden we nog een aantal kansjes. Valentino schoot over het doel, na de bal van Ruben aangespeeld te hebben gekregen. Ook Dean probeerde het nog met een afstandsschot, maar zijn inzet werd gehouden door de keeper. Botlek leek echter wat sterker te worden en dat resulteerde in de 9e minuut in de gelijkmakende goal (2-2). In de minuut die volgde wist Divano nog erger te voorkomen, maar in de 11e minuut scoorde Botlek toch uit een corner (3-2).
Afgelopen donderdag was druk gestudeerd op het nemen van de aftrap en dat resulteerde nu bijna in een doelpunt. De aftrap werd genomen en kwam bij Valentino terecht. Die bereikte vervolgens Dean, die deze mooie aanval net niet in een doelpunt wist om te zetten. In de 13e minuut was het echter Botlek die de score wist uit te breiden naar 2-4. Botlek had een paar snelle jongens voorin lopen, waar we soms geen raad mee wisten. Over het algemeen verdedigden Dave, Syde en Ruben vandaag overigens uitstekend!
Gelukkig wisten we de draad weer op te pakken en dat begon met een mooie rush van Dean naar voren. Hij haalde hard uit, maar de bal verdween via de buitenkant van de linkerpaal naast het doel. Even later hadden we een vrije trap die Dean nam. De bal ging in de richting van Valentino, maar die kreeg zijn teen er niet tegenaan om te kunnen scoren. In de 23e minuut scoorde Spijkenisse toch de verdiende goal. Syde nam een corner die prompt op het hoofd van Valentino terecht kwam (3-4). Schitterend doelpunt na een puntgave corner!
Het leek er vervolgens op dat de klok in ons nadeel doortikte. In de laatste minuut kreeg Spijkenisse echter een vrije trap, waar Dean voor aanlegde. Met een hard schot verdween de bal net onder de lat in het doel (4-4)! In de blessuretijd leek het nog even dat Valentino de winnende treffer zou maken, maar na de bal van Dean te hebben gekregen, schrok hij van de keeper en wist vervolgens niet te scoren.
Iedereen kon leven met dit terechte gelijkspel. Spijkenisse heeft vandaag een groot gedeelte van de wedstrijd uitstekend gespeeld en verdient dan ook een groot compliment!