zaterdag, juli 21

Spijkenisse wint een punt en verliest er twee + samenvatting/nabeschouwing

0

Onderstaande de samenvatting van de wedstrijd uit tegen DOVO met mooie en gemeende woorden van Gert Kruys in de nabeschouwing.

DOVO in blessuretijd langszij: 2-2

Spijkenisse – Hoe lang moet het duren voordat Spijkenisse krijgt wat het verdient en komt het begrip gerechtigheid toe aan degene die er ook aanspraak op maakt. Kennelijk bestaat dat niet. Zeker niet in de derde divisie zaterdag waarin Spijkenisse debuteert en alle vele keren ondervindt dat die gerechtigheid ver te zoeken is. Ook in de uitwedstrijd tegen middenmoter DOVO beten de groen-witten gedeeltelijk in het stof en keken lijdzaam toe hoe de thuisclub in de tweeënnegentigste minuut onverwachts toch nog langszij kwam. Met het 2-2 gelijkspel kreeg DOVO te veel en Spijkenisse te weinig.

Een dik half uur voor het eindsignaal spurtte Serginio van Axeldongen er op de linkerflank vandoor, zette de bal voor en in plaats van het bereiken van een medespeler schoof een Veenendaalse verdediger de bal in eigen doel. Spijkenisse kwam met 2-1 aan de leiding en gezien het spelverloop in de daaropvolgende periode wees alles er op dat de mannen van trainer Peter Wubben de zo fel begeerde overwinning zouden binnen harken. Spijkenisse verstopte zich niet, ging op jacht naar de verlossende derde treffer en gaf daarbij DOVO bewust de ruimte met counters wat terug te doen. Michael van Dommelen kreeg eerst de mogelijkheid het duel te beslissen maar koos voor de moeilijkste oplossing waardoor hij het leder maar half raakte. Daarna kreeg Marvin van der Pluijm de mogelijkheid het pleit vroegtijdig te beslechten doch ook die kans bleef onbenut. De tijd tikte in het voordeel van Spijkenisse weg en mee maar keerde zich met het einde van het duel in zicht rigoreus in het nadeel van Spijkenisse. DOVO zocht nadrukkelijk de aanval en verscheen bijna in de slotminuut in het strafschopgebied van Spijkenisse. En toen stond daar onbegrijpelijk Joshua Patrick helemaal vrij en kwam in balbezit. Wierp een snelle blik om de positie van doelman Dyron Bijl te bepalen en deed voor waar de Spijkenisser aanvallers faalden. Hij vond wel het doel en bepaalde de einduitslag op een niet meer verwacht gelijkspel.

Eigen schuld

,,Tja wat moet ik hier nou van zeggen,” reageerde oefenmeester Peter Wubben van Spijkenisse opvallend koel. ,,Het is niet voor het eerste dat we zoiets dit seizoen in de derde divisie meemaken. ,,We kregen in de tweede helft ruimschoots de gelegenheid de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar deden dat niet. Dan moet je bij jezelf te rade gaan. Ontzettend jammer want juist vandaag hadden we op de ranglijst uitstekende zaken kunnen doen. Zo blijven we in de hoek zetten waar de klappen uiteindelijk gaan vallen. Maar we weten wat ons te doen staat.”

DOVO had zijn positieven het eerst bij elkaar en loste in de zesde minuut al het eerste waarschuwingsschot. Spits Joshua Patrick trof met een schot van dichtbij de lat en dezelfde Patrick stond vijf minuutjes later aan de basis van de vroege voorsprong voor zijn ploeg. Vijf minuutjes later kreeg DOVO een vrije trap op de rand van de zestien en de linkspoot Leon Toonen meldde zich voor het karwei. Hij schoof de bal onhoudbaar voor doelman Dyron Bijl in de rechterbovenhoek en hielp de thuisclub aan een 1-0 voorsprong.  Het duel was en bleef rommelig omdat vele foute passes vloeiend combinatiespel in de weg stonden. Spijkenisse probeerde het wel maar het lukte pas na het wisselen van speelhelft om de stempel op de wedstrijd te drukken. In de tweede helft tapte Spijkenisse uit een ander vaatje en dat resulteerde in de gelijkmaker van Eric Polet die zich de laatste tijd ook nog eens ontpopt als nuttige doelpuntenmaker.

Peter Wubben begon ietwat verrassend met zijn opstelling aan het duel. Aanvoerder Felino Jardim begon op de bank, de weer herstelde Michael van Dommelen kreeg de aanvoerdersband om en speelde de gehele wedstrijd en Glenn Rijsdijk werd om tactische redenen al na 24 minuten vervangen door Daan Bourgonje.

DOVO-Spijkenisse 2-2 (1-1). 11′ Leon Toonen 1-0, 16′ Eric Polet 1-1, 58′ eigen doelpunt DOVO 1-2, 90+2 Joshuo Patrik 2-2.
DOVO: Rodney Ubbergen, Enrico Patrick (32′ Nick Coster), Bas Mooij, Nando Wormgoor, Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Salim Amarzgiou  (71’Quincy Arends), Arien Bakkenes (64′ Oussama El Azzouzi), Leon Toonen, Roy Bakkenes, Joshua Patrick.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Danny Groos, Michael van Dommelen, Glenn Rijsdijk (24′ Daan Bourgonje), Stefano Goncalves, Serginio van Axeldongen (87′ Daniel Oliveira Furtado), Vincent Verbond, Eric Polet, Sander Barragan (76′ Felino Jardim), Marvin van der Pluijm.
Bijzonderheden: de uitstekend leidende scheidsrechter Prooi uit Hellevoetsluis gaf geel aan Salim Amarzgiou van DOVO en Vincent Verbond, Sandere Barragan en Marvin van der Pluijm van Spijkenisse.
Aantal toeschouwers: 350.  

Met dank aan Piet van Dijk

Met dank aan onze cameraman Martin Smit en Jos Beentjes Audio  Producties voor de nabeschouwing. 

 

error: Content is protected !!