zondag, april 22

Pechvogel blijft Spijkenisse sarren + samenvatting

Jong FC Twente op valreep langszij: 2-2 (2-1)

Spijkenisse – Met een gelaatsuitdrukking die boekdelen schreef nam hij plaats voor de kleedkamerdeur van Spijkenisse. Zijn lippen trilden, zijn ogen spuwden vuur, zijn lippen fronsten zich van ongeloof. Hij ontplofte nog net niet. De vraag hoe hij zich voelde was totaal overbodig. Dan liep Peter Wubben weg om verder alleen het verdriet te verwerken. Spijkenisse had zojuist in de 90+4e minuut Jong FC Twente alsnog langszij zien komen en een zeker lijkende overwinning verspeelt. ,,In de wedstrijd hadden we het bepaald niet zien aankomen,” reageerde Eric Polet even later. ,,Het leek juist alsof we de kleine voorsprong over de streep zouden helpen.”

In de tweede helft ging Jong FC Twente nadrukkelijker op weg naar de gelijkmaker. Met de supersnelle Fernandes Rashaann als onruststoker had Spijkenisse de handen meer dan vol om de kleine voorsprong te behouden. Doch naarmate de minuten wegtikten kreeg de thuisclub het steeds moeilijker en hield met af en toe meer geluk dan wijsheid het eigen doel schoon. Met nog zeven minuten te gaan kreeg Michael van Dommelen zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig vertrekken. Een signaal voor Jong FC Twente om nog eens extra gas te geven. Op slag van het eindsignaal kregen de gasten een vrije trap net buiten de zestien en kwam het leder voor de voeten van Lagefeldt Downing, die de bal verlengde en in het Spijkenisser doel werkte. Het leed was geschied en het rouwproces werd ingezet. Wederom ontglipte Spijkenisse twee wedstrijdpunten die in dit stadium van de competitie erg welkom waren geweest.

Behoedzaam
Spijkenisse begon erg behoedzaam aan het duel en richtte aanvankelijk de aandacht op het voorkomen van treffers en daarmee een vroegtijdige achterstand. Ook Jong FC Twente kwam moeizaam uit de startblokken zodat een behoudende partij voetbal het publiek aanvankelijk maar niet kon boeien. De gasten bleken gevaarlijker doorn de snelle spitsen die de bal snel rond lieten gaan. In de 20ste minuut was het raak. Dylan George kreeg het leder in bezit bedacht zich geen moment en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Het moment bij uitstek voorn Spijkenisse om wat meer uit de schulp te kruipen. Een kwartier later was het weer gelijk doordat een attente Marvin van der Pluijm de bal in het doel van de tegenstander werkte. De honger van Van der Pluijm was daarmee nog niet gestild. Vier minuten voor het rustsignaal kwam de Spijkenisser aanvaller weer in balbezit, haalde vernietigend uit en zorgde er voor dat zijn ploeg met een 2-1 voorsprong richting thee kon.
Op onverklaarbare wijze incasseerde Spijkenisse in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Voor de tweede keer op rij want tegen DOVO in de ontmoeting daarvoor was het hetzelfde liedje. Ongeloof dus alom maar de realiteit was weerbarstig. De moraal van de mannen van Wubben en Wubben zelf wordt dit seizoen danig op de proef gesteld. Het siert de ploeg dat de hoofdjes niet laat hangen en weer vastberaden klaar wordt gestoomd voor de volgende loodzware opgave. De pechduivel moet toch eens verdwijnen.
Spijkenisse – Jong FC Twente 2-2 (2-1). Dylan George 0-1, Marvin van der Pluijm 1-1 en 2-1, Lagerfeldt Browning 2-2.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariane, Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm (78′ Jessy Adams), Michael van Dommelen, Sander Barragan (38′ Stefano Goncalvers), Serginio van Axeldongen, Danny Groos, Felino Jardim, Daan Bourgonje (71′ Tim van der Lijn).
Jong FC Twente: Nick Hengelman, Xhelal Terziki (69′ Ritchi Zinga), Godfried Roemeratoe, Jami Kooman (39′ Henk van Schaik), Michael Maria, Lagefeldt Browning, Dyln George, Ramiz Zerrouki, Jari Oosterwijk, Jonatan Bostrup, Rasiaan Fernandes.
Bijzonderheden: De goed leidende scheidsrechter Sahiner gaf geel aan Dyrn Bijl, Sander Barragan van Spijkenise en Henk van Schaik van Jong FC Twente. Michael van Dommelen van Spijkenisse kreeg twee keer geel en dus rood. Aantal toeschouwers: 300.

Met dank aan Piet van Dijk en cameraman Martin Smit