zondag, april 22

Opkikkertje voor Spijkenisse

Winst in laatste minuut met 4-3 tegen ‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande – Spijkenisse kan het dus ook. Nadat de mannen van trainer Peter Wubben in de competitie tot twee keer toe in de blessuretijd een overwinning alsnog weggaven, pakten de groen-witten in een vriendschappelijke wedstrijd tegen hoofdklasser ‘s-Gravenzande in de allerlaatste minuut met 3-4 (2-1) alsnog de overwinning. Vanuit de kleedkamer klonken dan ook opgetogen verhalen over hoe het allemaal tot stand was gekomen en wie welk aandeel in de zege had. Daniel Oliveira Furtado maakte de winnende treffer die in de eigen achterhoede werd opgebouwd, vervolgens via op maat gegeven passes doorgestuurd werd naar de voorhoede waar de matchwinnaar koelbloedig het vonnis voltrok op de gastheer.

Speciaal voor de gelegenheid had trainer Peter Wubben de coaching van de wedstrijd in handen gegeven van zijn assistent Cees van Sintmaartensdijk die het in elk geval stelde zonder de inbreng van schutter Michael van Dommelen die de eerstvolgende competitiewedstrijd zal ontbreken vanwege een schorsing. Wubben nam plaats tegenover de dug-out maar stak ook zijn ergernis niet onder stoelen of banken. “Zelfs in een oefenwedstrijd flikken ze het,” liet de verbolgen oefenmeester weten. “Hebben ze zoveel ruimte om de bal weg te leggen en dan benutten ze die ruimte niet zodat je het gevaar van een tegenaanval over jezelf afroept. “Vooralsnog bleef het zonder gevolgen tot in de 37e minuut Frank Broos zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette nadat dezelfde Broos eerder drie kansen miste om zijn ploeg eerder aan een voorsprong te helpen. Spijkenisse kon de juiste combinatie niet vinden zodat gevaar voor het vijandelijke doel uitbleef. Vier minuten later was het een individuele actie van Daniel Oliveira Furtado die de bal snoeihart in de touwen joeg en voor de gelijkmaker tekende. Lang genoot Spijkenisse niet van dit succesje en verzuimde dit als opsteker te gebruiken. Samet Dag spurtte er op links vandoor en gaf een voorzet op maat van waaruit Frank Broos voor de tweede keer zijn medespelers liet juichen.

Structuur

Na de rust verschenen beide ploegen enigszins gewijzigd op het veld en vooral de inbreng van Felino Jardim deed Spijkenisse goed. De te bewandelen lijnen werden duidelijker en naarmate de wedsstrijd vorderde nam de samenhang in het Spijkenisser spel toe. Daarvoor uitgedaagd door weer een treffer van de thuisclub door Yuri Westhoff. De 3-1 tussenstand deed het ergste voor de derde divisionist vrezen en juist dat gegeven voedde bij Spijkenisse het bewustzijn dat een duidelijke nederlaag niet zo raadzaam was voor de hervatting van de competitie. Op weg naar voorlopig eerherstel wurmde Adam El Fazazi zich door de Westlandse defensie en produceerde vooral door zijn tomeloze inzet de aansluitingstreffer. De honger van Spijkenisse was allerminst daarmee gestild. Etienne Mariana kon zijn aanvallende driften niet in toom houden, toog ten aanval en bracht zijn team zes minuten voor het eindsignaal langszij. Dat Daniel Oliveira Furtado alsnog voor de volle winst zorgde was een opsteker van de bovenste plank om komende zaterdag aan de hervatting van de competitie tegen Jong Volendam te beginnen.

‘s-Gravenzande-Spijkenisse 3-4 (2-1). 37′ en 41′ Frank Broos 1-0 en 2-1, 41′ en 90′ Daniel Oliveira Furtado 2-1 en 3-4, 60′ Yuri Westhoff 3-1, Adam El Fazazi 64′ 3-2, Etienne Mariana 84’ 3-3.
Bijzonderheden: scheidsrechter Hoornhout leidde souverein en gaf geel aan David Belic van ‘s-Gravenzande.
Aantal toeschouwers: 100.

Met dank aan Piet van Dijk