donderdag, mei 24

Spijkenisse o15 – Quick o15

Met de wetenschap dat we in de heen wedstrijd misschien wel de meest effectieve wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld, waarbij een handvol kansen leiden tot 3 doelpunten, stond alweer de thuiswedstrijd voor de deur tegen een stugge club Quick uit Den Haag. Als je dan in de afgelopen weken op diverse vlakken progressie boekt en hier en daar punten pakt, dan is zo’n verrekte afgelasting vorige week een onderbreking van je ritme.

Maar goed, drie keer trainen afgelopen week, vrijdag zelfs onder winterse omstandigheden, moet de groep weer op scherp hebben gezet. Het begin was niet eens zo onaardig, Quick liet ons de ruimte om op te bouwen, maar de voortzetting richting middenvelders en daarna nog een linie verder, liet te wensen over. Je merkt dat er dan gaandeweg de wedstrijd ongeduld en irritaties ontstaan en dat is valkuil nummer 1 voor dit elftal. Tevens de complimenten voor Quick, die er kort op zaten in de duels en ook voetballend op onze helft zo hun kansjes kregen.

Met 0-0 de rust in, beetje drinken en een banaan erin voor de nodige energie in de tweede helft.

Maar het leek wel of er iemand ergens op een grote RESET knop had gedrukt. Ballen als vuurpijlen de lucht in, weinig lijn in het spel en wederom een gevecht om de bal op het middenveld. De wedstrijd kabbelt een beetje voort en Quick krijgt zelfs de beste mogelijkheden. Gelukkig hebben wij een keeper in de goal, die z’n mannetje staat en niet zomaar verslagen is. We passen enkele wissels toe en proberen toch wat te forceren. Doordat we de bal weer het werk laten doen en te verplaatsen naar de kant waar de ruimte ligt, ontstaat er aan de zijkant ook de nodige ruimte om tot acties te komen. Helaas bleef het daarbij zonder echt tot scoringskansen te komen. Als Quick dan ook verzuimt te scoren, eindigt een teleurstellend potje ballen in 0-0.

Wel grappig om te zien, is dat zo’n verslag lastiger schrijft en eerder klaar is, wanneer het wat minder is gegaan 😊. Daarom gaan we er de komende week weer alles aan doen, om ze goed voor te bereiden op de lange dag van volgende week, waar een monsterrit met de bus op het programma staat richting Sittard. Hopelijk kunnen de jongens dan laten zien, dat zo’n wedstrijd er wel eens tussen kan zitten, maar dat ze er weer van leren om er samen weer wat van te maken.

Schrijf ik weer twee kantjes vol

Met sportieve groet, Marco Konings