zondag, april 22

“Shine On, Shine On” in Volendam

Spijkenisse – Komende zaterdag reist de groen-witte brigade naar Volendam. In het Kras-stadion waarin zo’n 8500 toeschouwers kunnen speelt Spijkenisse wederom een belangrijk duel waarin punten gepakt moeten worden. Laat de zon maar schijnen zingt ook de stichter van de Palingsound zoals de muziek nu nog genoemd wordt. Het zijn woorden uit het album Be My Day die Spijkenisse in deze wedstrijd werkelijkheid wil laten worden. Volendam heeft 23 contractspelers die gemiddeld 21,1 jaar oud zijn en staat dertiende op de ranglijst. Thuis beten de mannen van trainer Peter Wubben met 3-4 in het stof hetgeen minimaal op gelijkwaardigheid duidt. Bovendien is Jong Volendam de laatste tijd een beetje uit vorm en snakt evenals Spijkenisse waarin topscorer Michael van Dommelen ontbreekt vanwege een schorsing naar bruikbare wedstrijdpunten. Spijkenisse heeft zich terdege voorbereid, zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen om de volle winst te halen. “Shine On, Shine On”