dinsdag, april 24

Spijkenisse verteert de snert niet + Samenvatting

Volwassener Jong Volendam behaalt benauwde 2-1 winst

Volendam – Wat een groot feest had moeten worden werd de zoveelste desillusie. Met de snertavond van de business-club als ondergrond, een heuse dubbeldekker om de fans te vervoeren en hoog gespannen verwachtingen bleek vooral het resultaat van de ontmoeting tussen Jong Volendam en Spijkenisse in het Kras-stadion van het voormalige vissersdorp een bittere tegenvaller. In de tweede helft van de tweede helft krabbelde de formatie van trainer Peter Wubben op, kreeg mogelijkheden voor een gelijkspel doch slikte uiteindelijk een bittere nederlaag. De snert was lekker, maar de druiven zuur. Erg zuur.

Desalniettemin zorgde trainer Wubben voor een verrassing in de opstelling. Hij maakte ruimte in de basis voor de pas zeventien jarige Sven Mijnans die 58 minuten lang mocht laten zien waarom hij op zo’n jeugdige leeftijd het vertrouwen van zijn oefenmeester genoot. Mijnans speelde rustig en onbevangen mee. Uiteraard moet het jeugdig talent nog wennen aan zijn waarschijnlijk nieuwe omgeving maar als de voortekenen niet bedriegen kan Spijkenisse nog veel plezier beleven aan Sven Mijnans die naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van dit seizoen zal doorstoten naar de hoofdmacht van de Spijkenissers. Met een luid applaus van het publiek werd Mijnans naar de spelersbank begeleid.

Na een kwartier spel had Peter Wubben al gezien dat het weer een loodzware middag zou worden. ,,Jong Volendam is gewoon een uitstekende ploeg,” liet Wubben weten. ,,Ze anticiperen uitstekend en voortdurend en de spelers weten opeenvolgend wat ze moeten doen. Bij ons is dat niet zo. Het gaat te ad-hoc en de combinaties komen te vaak uit toeval tot stand. Dat noem ik kwaliteit, die zij wel hebben en wij niet.”

In de 13e minuut was het dan ook raak. In weer zo’n vloeiende combinatie sneed Jong Volendam via Rodney Smorenberg en en Mohammed Betti door de vijandelijke verdediging en de bal bereikte ongeschonden de gretige Anthony Berenstein die genadeloos uithaalde en zijn ploeg aan een op dat moment van de wedstrijd zeer verdiende voorsprong hield: 1-0. Spijkenisse mocht doelman Dyron Bijl op de blote knieeen bedanken dat de averij in het verdere verloop van de wedstrijd niet groter werd. Bijl was oppermachtig in de duels waarin spelers van Jong Volendam met de regelmaat van de klok moederziel alleen voor hem verschenen en hield zijn blazoen vooralsnog ongeschonden. Twaalf minuten voor het eindsignaal scoorde Darryl Baly de tweede treffer voor de thuisclub en leek de wedstrijd gespeeld.

Veerkracht

Behalve de toeschouwers dachten de spelers van Spijkenisse daar echter anders over en zette alles in het werk om tenminste een resultaatverbetering te bewerkstellige. Dikke mogelijkheden werden echter onbenut gelaten waarbij vooral de misser van Daniel Oliveira Furtado, van dichtbij huizenhoog over, tot ergernis leidde. Spijkenisse wist niet van ophouden en richtte zich weer op de volgende mogelijkheid. Jong Volendam werd in de houtgreep genomen en kwam daar niet meer uit. Zes minuten voor het eindsignaal bracht Marvin van der Pluijm de hoop terug in de harten van de meegereisde Spijkenissers. Van der Pluijm reageerde attent op zijn lancering en joeg de bal keihard en onhoudbaar in het doel van de tegenstander. In de nog resterende tijd toog Spijkenisse met man en macht ten aanval maar slaagde er niet meer in de zo fel begeerde gelijkmaker de produceren.

,,Ik had in de eerste helft niet meer gedacht dat we zo ver zouden kunnen komen in deze wedstrijd,” reageerde trainer Peter Wubben teleurgesteld. ,,Zo zie je maar weer hoe raar het in het voetbal soms kan lopen. Nu, achteraf vind ik dat we meer hadden verdiend en hadden moeten krijgen.”

Jong Volendam-Spijkenisse 2-1 (1-0). 13′ Anthony Berenstein 1-0, 78′ Darryl Baly 2-0, 84′ Marvin van der Pluijm 2-1.
Jong Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Baly, Stan Veerman, Arie Plat, Rodney Smorenberg, Jari Vlak, Youssef Blel (80′ Gani Meholli), Dylan Mertens, Anthony Berenstein (80′ Ali Ulusoy).
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Sven Mijnans (58′ Vincent Verbond), Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Serginio van Axeldongen, Danny Groos, Felino Jardim, Daan Bourgonje (63′ Sander Barragan), Daniel Oliveira Furtado, Glenn Rijsdijk.
Bijzonderheden: De uitstekend leidende scheidsrechter Gansner gaf geel aan Alex Plat van Jong Volendam en Marvin van der Pluijm van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 200
Met dank aan Piet van Dijk en Martin Smit