vrijdag, juni 22

De businessclub is de levensader van de v.v. Spijkenisse

Gestaag nam het aantal bezoekers toe. In korte tijd werd de zaal gevuld en ontstond er een kakofonie van geluid bestaande uit losse woorden en hele zinnen. ,,Lang niet gezien, hoe gaat het, al (klein)kinderen, nieuwe heup al gehad, redden we het nog in de derde divisie,” de belangstelling voor elkaar was groot, hartelijk en bovenal gemeend. Juist om die redenen organiseert de businessclub de jaarlijkse snertavond. Een stevige, gevarieerd samengestelde maaltijd, die de genieters moet wapenen tegen ziektes zoals verkoudheid en griep. Na een uur inloop verscheen de voorzitter Richard Sitton op het toneel en zocht bijna vertwijfeld naar een mogelijkheid het bal officieel te openen.
,,De businessclub is de levensader waarop de club Spijkenisse drijft,” stelde de preses nadrukkelijk vast. ,,Die club maakt het ons mogelijk idealen te hebben en na te streven de uitvoering te verwezenlijken. Zo zijn we een club waar iedereen terecht kan. Bieden ruimte voor recreatieve en prestatieve beleving van de sport. We zijn op de goede weg. Zeker wat de ontwikkeling van de jeugdafdeling betreft. Streven de hoogst bereikbare certificering door de KNVB na. Daarom koesteren wij als bestuur deze avond dan ook. Begrip kweken voor elkaars beweegredenen in het gemeenschappelijk proces voor de verwezenlijking van het gezamenlijk gestelde doel.
,,Nee, ik kom niet meer zoveel bij de club,” liet erevoorzitter Piet Vlug weten voordat hij aan de erwtensoep begon. ,,Ik word dit jaar 90 jaar en dan gaat het allemaal niet meer zoals je wilt. Maar dit zijn leuke avonden. Zie je weer allemaal bekenden. Als ik het voetballen van vandaag vergelijk met dat uit mijn tijd dan is er veel anders geworden. Soms beter, soms slechter maar je moet alles in de juiste tijd plaatsen. Tot volgend jaar maar weer, veel gezondheid en succes met alles.”