dinsdag, april 24

Puik Spijkenisse meedogenloos in Harderwijk + Samenvatting

VVOG in eigen huis met 3-0 verslagen
Harderwijk – De man van de wedstrijd Serginio van Axeldongen kreeg twee minuten voor het eindsignaal een publiekswissel en werd met luid applaus naar de spelersbank begeleid. Even later bevestigde de scheidsrechter met het laatste fluitsigaal de eclatante 0-3 (0-1) overwinning van Spijkenisse op gastheer VVOG. Een bescheiden qua duur maar een welgemeend intens feestje barstte in gesloten kring in het kleedlokaal los. De winst werd ontvangen als een bevrijding. Als een beloning en als een bevestiging dat Spijkenisse wel degelijk goed kan voetballen en nog kan winnen ook.
,,Anderhalf uur gedomineerd met uitstekend voetbal,” sprak een dolgelukkige trainer Peter Wubben van de groen-witten in deze gelegenheid getooid in het gifgroen en zwart. ,,Bovendien niets weggegeven en ijzersterk in de duels. Wat kan een zaterdag toch mooi zijn.”
Zowel Spijkenisse, zonder de geschorste Marvin van der Pluijm, als VVOG begonnen behoedzaam aan het duel waarin de bezoekers het eerst orde op zaken stelde in de eigen gelederen. Met heel doordacht opgezette aanvallen via een steeds wisselend stramien zaaide Spijkenisse onrust in de gelederen van de thuisclub die vertwijfeld naar de juiste vorm zocht. Michael van Dommelen en Daan Bourgonje zaaiden onophoudelijk onrust in de defensie van VVOG dat met kunst en vliegwerk averij voorkwam.
In de dertigste minuut was het echter raak. Daan Bourgonje veroverde op het middeveld de bal, bediende Serginio van Axeldongen op maat die de kortste weg naar het vijandelijke doel nam. Vanuit zijn voorzet tekende Michael van Dommelen voor de 0-1 en zette zijn ploeg op de juiste weg voor een eventuele eindoverwinning. Bij vlagen kreeg Spijkenisse het nog moeilijk voor de pauze maar als de nood het hoogste was, was de redding middels doelman Dyron Bijl zoals gebruikelijk nabij.
Dominant
Het uitstekende spel in de eerste helft continueerde Spijkenisse na het nuttigen van de thee. Bij tijd en wijle werd VVOG overklast en verhuisde de sympathie voor het betere voetbal van de toeschouwers van de thuisclub naar de bezoekers. Het spel werd dan ook nog eens frivoler en gevarieerder. Zeker, de voorsprong had eerder uitgebouwd kunnen worden doch de lat stond een treffer van Daan Bourgonje in de weg. Het wachten was eigenlijk op het moment dat Spijkenisse zichzelf zou belonen. Dat gebeurde na een kwartier en half uur in de tweede helft waarin Serginio van Axeldongen het publiek liet genieten van killersinstinct. Met twee treffers maakte de aanvaller aan alle twijfels een einde en bracht de winst voor Spijkenisse in veilige haven.
VVOG-Spijkenisse 0-3 (0-1). 30′ Michael van Dommelen 0-1, 60′ en 75′ Serginio van Axeldongen 0-2 en 0-3.
VVOG: Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurrien, Thomas Vossebelt, Wilco Braam, Pernelly Biya, Harrie Kersten, Frank Hol, Jeffrey Arends, Wesley de Klein, Jeffrey Snijders.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Danny Groos (83′ Dustin Mijnders), Vincent Verbond, Sander Barragan, Michael van Dommelen, Serginio van Axeldongen (88′ Tim van der Lijn), Daan Bourgonje, Eric Polet, Stefano Goncalves, Felino Jardim.
Bijzonderheden: de goed fluitende scheidsrechter Bronsvoort gaf de gele kaart aan Tim Muller van VVOG. Aantal toeschouwers 500.
Met dank aan VVOG voor onderstaande samenvatting