vrijdag, juni 22

Jesse Luijkx aast op zijn kans

Verdediger uit eigen jeugd toegevoegd aan selectie
Spijkenisse –  Het is een roerige tijd momenteel in de voetbalwereld. Dagelijks maken clubs overschrijvingen bekend en zijn de verbazingen bij de liefhebbers bepaald niet van de lucht. Spijkenisse straalt een mate van herkenbaarheid uit in de transfers. Het laten doorstromen van de eigen jeugd naar het eerste team is zo’n doelstelling die wordt nagestreefd. Jeudspeler Jesse Luijkx maakt komend seizoen die stap en gaat in de selectie knokken voor een basisplaats. Niets meer, maar ook zeker niets minder.
,,Ik heb het er ook druk mee,” verzucht de pas achttien jarige Jesse Luijkx. ,,Twee keer in de week mee trainen met het eerste en daarnaast nog een keer met mijn huidige elftal de A1 en uiteraard de wedstrijd nog. Met de A1 kunnen we nog kampioen worden, staan gelijk met Jodan Boys gedeeld bovenaan in de vierde divisie en willen die titel hoe dan ook binnen halen.”
Het is dus voorlopig voor Jesse Luijkx hinken op twee gedachten want over zijn schouders heen kijkt trainer Peter Wubben mee die Luijkx zo snel mogelijk bij het standaardteam binnen wil halen. ,,Moet ie nog even wachten want zo hebben we het met hem afgesproken,” meldt Jesse Luijkx opvallend zelfverzekerd.
,,Want na dit seizoen begint het pas echt. Moet ik flink aan de bak om mijn doel te verwezenlijken. Het veroveren van een basisplaats. Daarvoor moet ik zelf ook nog stappen maken. Feller de duels in gaan, fysiek meer mijn mannetje staan en aanvallend de ploeg vanuit de verdediging meer inpulsen geven. Ik heb nog genoeg om voorlopig aan te werken.”
Ontwikkelingen
Uiteraard volgt Jesse Luijkx de ontwikkelingen rondom het eerste van Spijkenisse op de voet. ,,Er gaat behoorlijk wat veranderen,” weet ook de student aan het scheepvaart en transportopleiding in Brielle. ,,Ik sla het op en het is ook in mijn voordeel om in een zo goed mogelijke ploeg te spelen. Ik hoop ook dat het eerste in de derde divisie blijft. Met de A1 gaan we zaterdags bij thuiswedstrijden kijken. De schemas zijn er op afgestemd om dit mogelijk te maken.”
Wie Jesse Luijkx een tak van sport had toebedacht kwam niet automatisch op de eerste plaats bij voetballen terecht. Als de appel niet ver van de boom was gevallen was het tennissen geworden. De tak van sport waaraan zijn vader en moeder hun hart hadden verpand. ,,Heb echter voor een teamsport gekozen,” vertelt Jesse Luijkx eigenlijk ten overvloedde. ,,Ben bij Nieuwnhoorn begonnen, maar al vrij snel naar Feyenoord gegaan. Toen ik 7 jaar was. De toenmalige trainer Leen Boer ging naar Feyenoord en ik ben met hem meegegaan. Na een aantal jaren ben ik bij Spijkenisse terecht gekomen. Had ook nog naar Excelsior gekund. Bij Spijkenisse heb ik het reuze naar de zin. Heb veel plezier in het voetbal en wordt nog steeds beter. Ik heb het druk met school en voetballen maar besef dat niet zo omdat ik het graag doe. Wat ik later wil worden weet ik nog niet.” ,,Ik wel, val ik hem in de rede. Profvoetballer.” ,,Oh, ja dat is waar ook,” reageert Jesse Luijkx tot slot ,,,en dan het liefst bij Feyenoord.”
Met dank aan Piet van Dijk