vrijdag, juni 22

Sven Mijnans ligt op koers

Promoveert van de A1 naar het eerste team van Spijkenisse

Spijkenisse – In zijn nog jonge leven probeerde hij al eens de overstap te maken naar een betaald voetbal organisatie. De kans kwam nog te vroeg en Sven Mijnans die vandaag zijn achttiende verjaardag viert keerde met een ervaring rijker en een illusie voorlopig armer terug naar Spijkenisse. Dit seizoen hevelt trainer Peter Wubben de talentvolle middenvelder over naar het vlaggenschip van Spijkenisse dat daarmee meer en meer een eigen identiteit krijgt.
,,Tja, ik heb het geprobeerd bij ADO Den Haag,” vertelt het feestvarken over zijn Haagse ervaring. ,,Duurde precies een jaar en toen werd de samenwerking opgezegd en ben weer bij Spijkenisse gekomen. Ze vonden dat het in de trainingen erg goed ging. Maar ook dat het in de wedstrijden het er onvoldoende uitkwam. De onderlinge concurrentie was ontzettend groot. Er waren maar liefst zes middenvelders beschikbaar en dan moet je haast altijd bovenmatig presteren. Jammer maar helaas. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten.”

Debuut

Een paar weken geleden maakte de tweedejaars student internationale handel aan het Albeda College in Rotterdam zijn officiële debuut in het standaardteam van Spijkenisse. ,,Tegen Jong Almere was dat, ” herinnert de vlot babbelende Sven Mijnans zich als de dag van gisteren. ,,Was best tevreden over mijn spel en kijk daar tevreden op terug. Het komend seizoen moet ik mijn kansen, die ik ongetwijfeld krijg, grijpen. Ik kijk er al naar uit. Eerst nog even het kampioenschap met de A1 binnenhalen.”
Ook nu volgt Sven Mijnans de verrichtingen van het eerste op de voet. ,,Ik heb aardig wat thuiswedstrijden gezien en wedstrijden niet zien winnen wat qua voetbal wel gekund had, ” oordeelt hij over die prestaties van het team waarvan hij binnenkort deel uit maakt. Vooral in de laatste wedstrijd tegen VVOG hebben ze goed gespeeld. Nu doorpakken zodat ze in de derde divisie blijven. Dat zou mooi zijn.”
Sven Mijnans meldde zich al op zijn zesde levensjaar als lid bij de v.v. Spijkenisse en bleef de club behoudens het uitstapje van een jaar trouw. ,,Heb nog drie jaartjes bij de LTC Spijkenisse getennist maar kon dat op een gegeven moment niet meer met voetballen verenigen. Drie keer per week trainen, dan kun je er niets meer bij doen.”
Jaarlijks worden in Nissewaard de meest aansprekende sporters in het zonnetje gezet. Voor de editie 2018 hoeft de uitreiking van de oeuvre prijs bepaald geen verrassing te zijn. De achternaam Mijnans staat in Nissewaard garant voor sportkwaliteit en sporttalent. Vader Hans ging Sven voor en acteerde ook in het eerste team van Spijkenisse, ome Jan Willem was jarenlang het boegbeeld van volleybalclub Spivo in de tweede divisie en speelde eredivisie bij Ekspalvo in Dordrecht, neef Roland volleybalt in Capelle in de eerste divisie en andere neef Lennert is trainer van de vrouwen van Spivo die hij van de jeugd naar de tweede divisie loodste. De nichtjes Alisia en Anouk spelen in dat team en Sven is dus de zoveelste Mijnans die op sportgebied de aandacht op zich vestigt.
Een voorspelbare uitslag die bovendien erg voor de hand licht en het verleden, heden en de toekomst met elkaar verbindt.

Met dank aan Piet van Dijk