vrijdag, juni 22

Spijkenisse knokt zich naar gelijkspel + samenvatting

Hendrik-Ido-Ambacht – In de tweeenzestigste minuut werd de ontmoeting tussen ASWH en Spijkenisse pas een echte wedstrijd waarvoor de toeschouwers naar het puntje van de stoel kropen. Spijkenisse kwam aan de leiding maar die voorsprong bracht onrust in plaats van rust in de ploeg. ASWH kwam na een dubbele spelerswissel langszij, ging op jacht naar de winst, maar strandde in een terecht 1-1 gelijkspel.
In de eerste helft speelden beide ploegen behoedzaam spel. Spijkenisse was de betere ploeg, met meer balbezit zonder dat in de score tot uitdrukking te brengen. ASWH kroop in een verdedigende schulp en meldde zich pas in de vijftiende minuut na de aftrap voor het eerst voor het vijandelijke doel. De betere kansen voor Spijkenisse werden ook niet in de score tot uitdrukking gebracht zodat de brilstand tot aan de rust gehandhaafd bleef.

De beginfase van de tweede aflevering was een kopie van het eerste bedrijf totdat doelman Stef Boedee met een misverstand met zijn verdediger Mels van Driel het bal opende. De bal kwam onbedoeld bij Serginio van Axeldongen terecht die zeer beheerst het leder in het doel van ASWH lepelde. De opgelopen achterstand werd tevens de start voor de thuisclub om de zaken toch wat energieker aan te pakken. Zes minuten na de Spijkenisser openingstreffer kwam de pas ingewisselde Peter de Lange in balbezit en zorgde in zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker. ASWH behield in het vervolg van de ontmoeting het overwicht en Spijkenisse werd in het door hun niet geliefde defensieve voetbal gedrongen. In de duels liepen de gemoederen steeds hoger op en doelman Dyron Bijl van de groen-witten onderscheidde zich eens te meer in de man tot man gevechten waarin Bijl zich al zo vaak dit seizoen onderscheidde. Het laatste fluitsignaal bracht zowel ASWH als Spijkenisse waar ze in het sportpark Schildman recht op hadden: een gelijkspel.
ASWH-Spijkenisse 1-1 (0-0). Serginio van Axeldongen 62′ 0-1, Peter de Lange 68′ 1-1.
ASWH: Stef Doedee, Jerry Tieleman,Stanley Husen,Mels van Driel, Gilmaro van de Werp,Jasper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Ismael Yildirim, Akin Arslan, David Almeida. 66′ Peter de Lange voor Akin Arslan en Kyle Doesburg voor Ismael Yildirim.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Stefano Goncalves,Michael van Dommelen, Sander Barragan, Serginio van Axeldongen, Danny Groos (74′ Dustin Mijnders), Felino Jardim (79′ Daniel Oliveira Furtado), Daan Bourgonje (38′ Jazzy Adams).
Bijzonderheden: de wedstrijd begon 15 minuten later omdat de grensrechters te laat waren. Scheidsrecher Winkel floot zeer matig en gaf geel aan Lars Bosscha en Jesper van den Bosch van ASWH en Stefano Goncalves van Spijkenisse.
Aantal toeschouwers 500.
Met dank aan Piet van Dijk en Martin Smit
ASWH wordt laat wakker en snoept Spijkenisse twee punten af