dinsdag, april 24

Wedstrijd van de waarheid op sportpark Jaap Riedijk + Oefen

In verband met het overlijden van Alphons van Hout zullen wij aanstaande zaterdag met rouwbanden spelen en 1 minuut stilte in acht nemen.
Spijkenisse doet goede zaken zonder te spelen
De wedstrijd tussen Spijkenisse en ONS Sneek werd geslachtofferd door de winterse weersomstandigheden; desalniettemin deden de groen-witten uitstekende zaken op de ranglijst. De concurrenten Capelle en ACV verloren respectievelijk met 4-1 van Harkemase Boys en 2-1 van VVOG zodat Spijkenisse geen verdere averij opliep. De mannen van Wubben kropen naast Capelle in de stand en behielden de drie punten voorsprong op ACV dat wel nog een wedstrijd moet inhalen. Daardoor stijgt het belang van de afgelaste ontmoeting tegen ACV Assen die komende zaterdag 24 maart al wordt ingehaald.
Spijkenisse oefent dinsdag tegen de Voetbal academy
Het kan zijn dat het wedstrijdritme van Spijkenisse door de afgelastingen is verstoord. Daarom spelen de mannen van Wubben dinsdagavond een oefenwedstrijd op het sportpark Jaap Riedijk tegen de Voetbal Academy, een elftal dat bestaat uit spelers die momenteel geen contract hebben bij een BVO. Het duel begint om 20.15 uur en is een nuttige voorbereiding op de belangrijke thuiswedstrijd tegen ACV die zaterdag op het programma staat.
Komende zaterdag staat het inhaalduel tegen ACV dus op het programma in de derde divisie. ACV staat voorlaatste met 3 punten achterstand en en wedstrijd minder gespeeld net onder of relatief gezien op gelijke hoogte met de mannen van Wubben. Grote gemene deler is dat beide ploegen dus knokken voor lijfsbehoud. De gasten uit Assen, met 68000 inwoners de hoofdstad van de provincie Drenthe, kunnen zich eigenlijk geen degradatie veroorloven aangezien de provinciehoofdstad dan in de voetbal anonimiteit zou verdwijnen. In de heenwedstrijd verspeelde ACV een geruststellend lijkende 3-1 voorsprong maar sleepte ternauwernood toch nog een 5-3 overwinning uit het vuur. ,,Het was hard werken, gingen volle bak, behaalden op de valreep de overwinning en dat koste heel veel kracht,” liet de topscoorder van ACV met drie treffers in die wedstrijd na afloop weten. ,,Onze inzet heeft zich uitbetaald.” Het was tevens de vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder zege voor Spijkenisse dat in Assen wel de complimenten maar geen punten kreeg. Intussen is er wel wat veranderd en de groen-witten lijken als promovendus immer meer hun draai hogerop te hebben gevonden. Zaterdag dus weer een belangrijke wedstrijd waarin de steun van achter de zijlijn welhaast onontbeerlijk is. De mannen op het veld rekenen op uw steun en zullen er ongetwijfeld alles aan doen om ACV met een ervaring rijker en een illusie armer terug naar Assen te sturen. Tot zaterdag en laat u  horen!!!!!!!!!!!